Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas.
  • Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny országos döntő

    „A mese a bölcsesség tükre, amelyben a gyermek és a felnőtt együtt fedezhetik fel az élet igazságait.”

     

    Az idén 13. alkalommal került megrendezésre az Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny. A verseny igen nagy népszerűségnek örvend, hiszen az elődöntők során országszerte 470 tanuló kapcsolódott be. Az országos döntőre Gombaszögön került sor, ahová a legjobb 70 mesemondó kapott meghívást. Iskolánkat Maksi Petra /2.A/ és Danyi Tünde /8.A/ képviselte. A zsűri mindkettőjük teljesítményét ezüst sávval jutalmazta.

    Gratulálunk lányok, csak így tovább!

  • Száll a rege várról várra…

    Iskolánk névadója, Szombathy Viktor méltán híres alkotása a Száll a rege várról várra. Ezen néven szerveztük meg idén is a már-már hagyományosnak mondható irodalmi-honismereti vetélkedőnket. Ebben az évben intézményünk tanulóin kívül Várgedéről és Bátkából is érkeztek csapatok, akik játékos formában mérkőztek meg egymással.

    A jó hangulatú vetélkedő sok nevetéssel, barátkozással és ismeretek bővítésével ért véget.

    Köszönjük a részvételt valamennyi tanulónak és kísérő pedagógusnak.

    Szálljon a rege továbbra is várról várra, faluról falura és még tovább! Vigye a hírét vetélkedőnknek! Jövőre pedig ismét várjuk a régi és új csapatokat egy vidám és sokszínű megmérettetésre!

    Az idei vetélkedő a következő eredménnyel zárult:

    1. hely: A Hős Páros J. A. /Feled – 5.A osztály/

    2. hely: 8.B csapata /Várgede/

    3. hely: Verhetetlenek /Bátka/

     

    Gratulálunk valamennyi versenyzőnek!

  • Felvidék Petőfi nyomában 200 tanulmányi út

    2023. június 8-án intézményünk 10 tanulója 1 pedagógussal csatlakozott a Felvidék Petőfi

    nyomában 200 tanulmányi út programhoz, ahol néhány környező iskolával karöltve elindult,

    hogy felfedezze Petőfi Sándor a nép felé nyitásának oldalát.

    Az esemény effektív jellegének köszönhetően a fürkésző kicsiny nebulóink a balassagyarmati

    székhelyű Palóc Múzeumban felállított sokszínű interaktív foglakozáson keresztül

    elmélyíthették ismereteiket a témában, avagy betekintést nyerhettek a költő népiesség és népi

    kultuszt képviselő vonalába.

     

    …a népköltészet az igazi költészet.

    Legyünk rajta, hogy ezt tegyük uralkodóvá.”

  • Katedra Irodalomverseny - döntő

    Június 2-án zajlott Nyitrán a Katedra Irodalomverseny országos döntője, melyen iskolánkat Molnár Virág Lilla, Singlár Máté és Tóth Balázs 9.A osztályos tanulók képviselték. A megmérettetést olvasással telt órák sora, és gyakorlással eltöltött hosszú délutánok előzték meg. A kitartó és áldozatos munka gyümölcse beérett, ugyanis csapatunk ezen a rangos versenyen a 3. helyen végzett.

    Szívből gratulálunk, és nagyon büszkék vagyunk Rátok! :)

  • Területi labdarúgó torna

    Június 7-én, szerdán az MŠK Rimaszombat stadionjában zajlott a rimaszombati járás általános iskoláinak területi labdarúgó tornája. 16 iskola, 4 csoportban, 4 futballpályán mérkőzött meg egymással. Csapatunk 3 győzelemmel könnyedén jutott tovább csoportjából, majd a negyeddöntőben 1-0-ás eredménnyel maradt alul ellenfelével szemben. Gratulálunk csapatunknak, akik így a legjobb nyolc csapat között végeztek.

    Csapatunk tagjai a következők:

    Radics Kálmán, Bőd Ákos, Vincze Zalán, Lakatos István, Váradi Dominik, Kárász Kevin, Mogyoródi Ottó, Bari Róbert, Nagy Dániel

  • 47. Duna Menti Tavasz

    "A jó cselekedet nem vész el, egyszer visszatér hozzád."- mint a pelikánmadár visszaszáll.

    A 47. Duna Menti Tavaszon iskolánk Meseláda bábcsoportja A pelikánmadár című előadásáért gyémántsávos minősítést kapott.

    A kitartó, becsületes munkáért méltó elismerés.

  • Koncert

    Május 30-án iskolánk tanulói egy csodálatos koncerten vehettek részt. Vadkerti Imre, Zsapka Attila és Sipos Dávid megzenésített versfeldolgozásaival ismét elvarázsolták tanulóinkat.

    Köszönjük a felejthetetlen élményt!  😊

  • Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny - regionális forduló

    Az Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny regionális fordulójára május 9-én került sor Bátkában.

    Tanulóink és felkészítő pedagógusaink szorgos munkája ezúttal is megtérült. Arany sávval továbbjutó két tanulónk pedig júniusban az országos fordulón képviselhetik iskolánkat.

    1.kategória:

    Arany sáv: Maksi Petra

    Ezüst sáv: Imrecze Balázs

    Bronz sáv: Béres Márton és Bohó László

     

    2.kategória:

    Ezüst sáv: Bari Adrián

    Bronz sáv: Botos József és Harkály Szofia

     

    3. kategória:

    Arany sáv: Danyi Tünde

    Bronz sáv: Kárász Zoltán

     

    Szívből gratulálunk valamennyi versenyzőnknek!

  • Petőfi 200

    „Ej mi a kő tyúkanyó kend, a szobában lakik itt bent?”

    „Tüzesen süt le a nyári nap sugára”

    „Itt van az ősz, itt van újra”

    „Szabadság, szerelem e kettő kell nekem.”

     

    Tudjátok kinek a tollából származnak ezek az idézetek? Van, ki e nevet nem ismeri?

    Biztos sokan rájöttetek, hogy Petőfi Sándort idéztük. A pénteki napot neki szenteltük, mert Petőfi 200 emlékévet ünneplünk. 200 évvel ezelőtt született híres költőnk, aki bejárta a mi kis vidékünket is. 

    A tanulók feladatokon keresztül elevenítették fel ismereteiket, de hogy az órák közötti szünetben se unatkozzanak, így a folyosón is feladatok vártak a diákokra. 

    Reméljük, hogy tetszettek a feladatok, és örömmel fogadtátok Petőfit. 

  • Az Édesanyákat köszöntöttük 🌷❤️

    Május az év legszebb hónapja. Az újra éledő természet színpompás csodái mellett ebben a hónapban ünnepeljük a szívünkhöz legközelebb állókat: az édesanyákat.

    Iskolánk alsó- és felső tagozatos tanulói nagyszabású kultúrműsorral állítottak emléket valamennyi édesanyának és nagymamának. A sokszor vicces, gyakran pedig megható jelenetek könnyeket csaltak a nézők szemébe.

    A nagyszerűen sikerült délután végén a gyerekek élményekkel gazdagodva tértek haza szüleikkel.

    Reméljük, hogy a műsor ideje alatt átélt pillanatok hangulata sokáig megmarad a gyermekek és szüleik szívében. Hiszen minden nap lehet anyák napja. 😊

  • Értesítés

    Értesítjük a kedves Szülőket, hogy 2023. május 19-én az iskolai konyha áramszünet miatt nem üzemel.

    Tisztelettel

    A Szombathy Viktor Alapiskola vezetősége

  • Körzeti kispályás labdarúgó torna ⚽️🏆

    2023. május 15-én, hétfőn Nyústyán találkoztak a körzeti iskolák csapatai: P. K. Hostinský Alapiskola /Rimaszombat/, I. Krasko Gimnázium /Rimaszombat/, Klokočova Alapiskola /Nyústya/, Janko Francisci-Rimavský Alapiskola /Nyústya/, Szombathy V. Alapiskola /Feled/. 

    Nagyon színvonalas, izgalmas és sportszerű mérkőzéseket játszottak a csapatok. Büszkén, élményekkel gazdagodva egy 2. helyezéssel tértek haza tanulóink.

    Iskolánkat képviselték: Pelle Olivér, Tóth Ábel, Lakatos István, Vincze Zalán, Kárász Kevin, Bari Róbert, Mogyoródi Ottó és Nagy Dániel.

  • Petőfi 200 rovással

    A Karolina Katolikus Általános Iskola által meghirdetett Rovásírás pályázathoz tanulóink serege örömmel csatlakozott. Ügyes kézmozdulatokkal rótták a szögletes jeleket, melyek Petőfi Sándor Szeptember végén, illetve a Csatadal című költeményét rejtette. Nem kevésbé csodálatos illusztrációk díszítették a pályamunkákat.

    A tüneményes alkotások szerzői közül Fejes Bíborka 9. A osztályos tanuló a II. helyezés boldog tulajdonosa.

    Szívből gratulálunk minden kicsiny rovónak is!

  • Labdarúgásban is eredményesek vagyunk

    Iskolánk 5., 6. és 7. osztályos tanulói május 4-én kispályás labdarúgó tornán vettek részt. Első mérkőzésükön a bátki alapiskola tanulóit győzték le 4:1-es arányban. Következő mérkőzésükön meggyőző fölénnyel 10:2-es eredménnyel múlták felül a rimaszécsi alapiskola csapatát. Kiélezett mérkőzést hozott az utolsó döntő küzdelem, amelyen csapatunk 3:2-es eredménnyel győzte le a feledi J. Jesenský Alapiskola tanulóit. Gratulálunk a fiúknak, és sok sikert kívánunk nekik a körzeti fordulóra!

  • Hungarikum vetélkedő - döntő

    Április 26-án és 27-én került megrendezésre a lakiteleki Népfőiskolán az alap- és középiskolák számára meghirdetett Értékek, kincsek, hagyományok a Kárpát- medencében című hungarikum vetélkedő döntője. A több száz jelentkező közül a döntőbe a legjobb 16 csapat jutott.  Iskolánkat Fejes Bíborka, Molnár Virág Lilla és Singár Máté, vagyis a Jó palócok csapata képviselte, Zagyi Beáta tanító néni vezetésével. A verseny során diákjaink a környékbeli falvak kiemelkedő természeti, épített és kulturális örökségeit mutatták be, valamint számot adtak tudásukról a hungarikumok világából is.

    A szakmai zsűri döntése alapján iskolánk csapata ezen a nívós versenyen az előkelő 2. helyet szerezte meg. A csapat tagjainak szívből gratulálunk! Nagyon büszkék vagyunk Rátok! Hasonló sikereket kívánunk a továbbiakban is!

  • Dobré slovo - országos verseny

    Komáromban 2023. április 26-án a Selye János Gimnáziumban 24. alkalommal került megrendezésre a Dobré slovo - Jó szó szlovák szavalóverseny. Az idén először sikerült eljutnunk erre a rangos megmérettetésre. Iskolánkat Rajkovics Alexandra képviselte, aki 4. helyezést ért el.

    Alexandrának szívből gratulálunk, méltón lehetünk rá nagyon büszkék!

  • Poznaj slovenskú reč

    Április 19-én iskolánkat két tanuló képviselte Rimaszombatban a kerületi fordulóban, amelyet idén a rimaszombati Szabadidőközpont szervezett meg. Az első kategóriában a 4.A osztályos Borbás Dávid, a második kategóriában a 9.A osztályos Fejes Bíborka versenyzett. Az idén nem sikerült helyezést elérniük, ennek ellenére mi mindkettőjükre nagyon büszkék vagyunk.

    Köszönjük a kitartást és ne feledjük: a részvétel a fontos, a megmérettetés!

  • Dobré slovo szlovák szavalóverseny

    Április 18-án került megrendezésre Tornalján a tornaljai Szabadidőközpont szervezésében a Dobré slovo szlovák szavalóverseny kerületi fordulója. Iskolánkat a 9.A osztályos Rajkovics Alexandra képviselte, aki továbbjutott az országos versenyre.

    Alexandrának szívből gratulálunk, nagyon büszkék vagyunk rá!

    Az országos versenyre április 26-án kerül sor Komáromban. További sok sikert kívánunk!

  • Az elsősök ünnepélyes beiratkozása

    2023. április 19-én került sor iskolánkban az elsősök ünnepélyes beíratkozására a 2023/2024-es tanévre. A gyerekek izgatottan várták ezt a nagy napot, hiszen előttük szeptembertől kitárul az iskola kapuja. Vidám, érdeklődő, lelkes gyerkőcöket ismertünk meg. Ezúton is köszönjük minden kedves Szülőnek a bizalmat, akik az idei beíratáson a Szombathy Viktor Alapiskolát választották gyermekük részére.

  • A költészet napja iskolánkon

    A költészet napja alkalmából diákjaink egy író-olvasó találkozón vehettek részt, melynek vendége Farkas Ottó író volt. A rendhagyó délelőttön diákjaink megismerkedhettek az író már megjelent könyveivel, valamint alkalmuk nyílt magához az íróhoz, az íráshoz, illetve konkrétan egy-egy könyvhöz kapcsolódó kérdéseiket feltenni. A tartalmas, izgalmas történetekkel tarkított előadást az író könyveinek dedikálása zárta.

    Ezúton is szeretnénk megköszönni Farkas Ottónak, hogy elfogadta meghívásunkat, és bízunk benne, hogy legközelebb megjelenő könyvét is eljön hozzánk bemutatni.

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Viktora Szombathyho s VJM - Szombathy Viktor Alapiskola Námestie Slobody 141 Jesenské - Feled
    Nám. Slobody 141
    98002, Jesenské
  • +421 x 047/5698425

Fotogaléria