Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas.
  • Dobré slovo

    2023.november 14-én került megrendezésre a Dobré slovo szavalóverseny iskolai fordulója. A versenyen 15  felső tagozatos tanuló vett részt négy kategóriában: Radics Alexandra, Varga Máté Péter, Pelle Olivér, Barta Boglárka, Bódi Boglárka, Jano Kristina, Harkály Sofia, Pál Bianka, Bettes Bianka, Spevák Bettina, Bohó Jessica, Danyi Tünde, Lakatos Rebeka, Máté Anna Viktória és Ruszó Erika.

    A járási fordulóra a következő tanulók jutottak tovább:

    I. kategória:

    1. Harkály Sofia /7.A/

    2. Varga Máté Péter /6.A/

    3. Pál Bianka /7.A/

    II. kategória:

    1. Bódi Boglárka /7.A/
    2. Pelle Olivér /6.A/

    III. kategória:

    2.Bohó Jessica /9.A/

    3.Danyi Tünde /9.A/

    IV. kategória

    1. Spevák Bettina /8.A/

    Köszönjük a tanulóknak az eredményes munkát és a jövőben további sok sikert kívánunk.

  • GÖMÖRI HAGYOMÁNYOK HETE

    "A népdal szívből fakad és szívhez ér..."

    A sokadik alkalommal megrendezett Gömöri Hagyományok Hetének november hó 16. napján népdaltól zengett iskolánk alsó tagozata. Gömör déli vidékének iskoláiból érkeztek hozzánk aranytorkú gyerekek, akik a múlt dallamait szólaltatták meg, adták át a ma nemzedékének. A vidámság, a szeretet és az összetartozás érzését vittük el magunkkal mindannyian.

  • Értesítés az alsó tagozatos tanulók igazgatói szabadnapjáról

    Értesítjük a Kedves Szülőket és Tanulókat, hogy 2023. november 16-án, csütörtökön, az alsó tagozatos tanulók számára (1.A, 1.B, 2.A, 2.B, 3.A, 3.B, 4.S, 4.M) a Szombathy Viktor Alapiskola igazgatósága igazgatói szabadnapot rendel el.

    Megértésüket köszönjük.

  • 📡FIZIKA másként💡

    A „Gördülő Energia” program keretén belül látványos s egyben érdekes kísérletekkel találkozhattak diákjaink. A vidám, szórakoztató, attraktív előadást tágra nyílt szemek kísérték végig, s nem állt távol tőlük egy-egy kísérlethez való csatlakozás sem. Elképesztő látvány volt a nitrogén működése forró víz találkozásával, vagy a hélium belélegzése utáni magas hang képződése. S nem utolsó sorban egy Tesla-transzformátorral felerősített AC/DC számot is meghallgathattunk, melyet a tanár úr gitáron szólaltatott meg.

    Tóth Pál, szentendrei fizika-matematika szakos pedagógus baráti közelséggel mesélt Nikola Tesla életéről is, munkásságáról, avagy Edisonnal való kapcsolatáról.

    Az interaktív fizikaóra minden jelenlévő diákja részese lehetett egy olyan világ szegmensének, mely valójában életünk mindennapi része

  • 🎃Töklevél🍂

    Az 1.A osztályos tanulók a nagyszülőket köszöntötték az "idősek hónapja" alkalmából. A köszöntés után egy kis bemelegítést tartottunk, hogy a tökfaragás zökkenőmentes legyen.  Elmondhatjuk, hogy TÖK jó délutánunk volt, ugyanis mindenki arcáról boldogság áramlott.

  • Író-olvasó találkozó

    Iskolánk idén immár második alkalommal szervezett író-olvasó találkozót, melynek célja közelebb hozni az irodalmat a mai fiatalokhoz. Idei meghívott vendégünk Laboda Róbert volt, aki a „slam poetry” felvidéki meghonosítója. Emellett költő, tanár, rendező és dalszövegíró.

    A rendhagyó irodalomórán három eddig megjelent kötetéből mutatott be szövegrészleteket. Őszintén beszélt saját művészi pályájáról, illetve arról, hogy az élete eseményei feldolgozásában miként segítette őt az írás.

    A tanulók nagy érdeklődéssel fogadták az előadást. Egyszerre volt szórakoztató és inspiráló.

    Köszönjük Robinak, hogy ellátogatott iskolánkba, és további sikereket kívánunk!

  • "Az ősz kincsei" - projekt

    Méghogy az ősz az elmúlás szimbóluma! Amikor tobzódik a természet a színekben, mi pedig nem tudunk betelni az aranysárgával, a gesztenyebarnával, a sütőtökkrémleves színével, a bordó millió árnyalatával. A leghíresebb festőművészek sem képesek mindezt visszaadni festővásznaikon.

    Az alsó tagozatos tanulók “az Ősz kincseit” megelevenítették dalocskában, őszi kollázsokban, mesékben és interaktív feladatokban.  Ezen a napon került kiértékelésre a papírsárkánykészítő verseny is. Ötletes munkák készültek.

  • Fújtak, fújtak őszi szelek, lehullottak a levelek......

  • Tartalmas október....műsorok, projektek, s még mennyi minden....

    ​​​​

    VÍZ projekt a napköziben

     

    "Víz! Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy." Antoine de Saint-ExupéryEzeket a gondolatokat alapul véve tartottuk meg a napközis diákokkal a víz projekt napját. Izgalmas feladatlapok és dokumentumfilmek segítségével ismertük meg a víz jellemző tulajdonságait, majd a színezés és a mesék világa tárta fel előttünk a víz fontosságát. Szorgos, de játékos tanulásunk közepette időnként egy kis vízzel frissítettük fel magunkat is, megtapasztalva ezzel a víz éltető erejét. 

    Egészséges életmód - projekt

    Az ügyes 8.A osztályosok prezentációja az egészséges táplálkozásról.

    Mi leszek, ha nagy leszek?

    Iskolabörze Rimaszombatban - 9. évfolyam

  • Ima a békéért

    "Ha millió gyermek fog rózsafüzért imádkozni, a világ megváltozik." /Pater Pio/

    Idén is bekapcsolódtunk diákjainkkal abba a nemzetközi pápai kezdeményezésbe, mely során az egész világon október 18-án rózsafüzér imát mondanak a gyermekek a "békéért és az egységért". A gyermeki lélek tiszta, imája őszinte, mély, ezért eljut oda, ahol meghallgattatik.

  • Felhívás

  • Vértanúink emlékére

    Október 6-án idén is megemlékeztünk iskolánkon az aradi tizenhármakról, akik vértanúként életüket adták a hazáért és a szabadságért. A nyolcadikos és kilencedikes tanulóink megható műsorban idézték fel az immáron 174 éve zajlott szomorú eseményt.

    A megemlékezés a kegyelet koszorúinak elhelyezésével zárult a Vécsey emlékműnél a helyi temetőben.

     

    „Szabadság, mit legyűrt a zsarnok.
    Egy nép mely gyászol, s ünnepel!
    Temetni jöttünk és siratni,
    de e nép többet érdemel!

     

    / Aranyosi Ervin/

  • Éjszaka a könyvtárban

    A rimaszombati Matej Hrebenda Könyvtár szeptember 29-én ismét meghirdette „Éjszaka a könyvtárban” (Noc v knižnici) című egésznapos rendezvényét. A számos izgalmas előadás közül az ötödikes tanulóink Berg Judit írónővel ismerkedhettek meg, aki a Rumini című nagysikerű regénysorozat megalkotója.

    A nyolcadikos és kilencedikes tanulóink egy zenetörténeti előadáson vettek részt Hangszerek és könyvek címmel.

    A hasznosan töltött délelőtt kicsit rávilágított arra, hogy egy könyvtár is lehet izgalmas hely, ahol szívesen tölti idejét az ember. Köszönjük a nagyszerű lehetőséget!

  • "Minden nemzet a maga nyelvén lett tudós, idegenen sohasem."

    Iskolánkon szeptember 19-én került sor a Rákóczi Szövetség ösztöndíjának átadására, melyet minden szülő kézhez kapott, akinek gyermeke idén lépte át az első osztály küszöbét.Köszönjük a Rákóczi Szövetségnek és rajtuk keresztül mindnekinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy minden magyar iskolába beiratkozó szülőhöz eljusson ez a jelképes összeg, illetve, hogy minden kis elsős egy iskola táska büszke tulajdonosa lehet. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Kedves Szülőknek is, hogy gyermeküknek magyar iskolát választottak. 

  • Értesítés a 2023/2024-es tanév tanévnyitójáról

    A Szombathy Viktor Alapiskola  vezetősége  értesíti a Kedves Szülőket és Diákokat, hogy a 2023/2024-es iskolai év tanévnyitójára 2023. szeptember 4-én 8:00 órától kerül sor. A TANÉVNYITÓ A TANTERMEKBEN ZAJLIK AZ OSZTÁLYFŐNÖKÖKKEL. Az alsó tagozat (1-4. évf.) tanulói számára az alsó tagozat épületében, a felső tagozatos tanulók számára (5-9. évf.) a főépületben.

    Mindenkit szerettel várunk.

  • Ünnepélyes tanévzáró és ballagás

    ....visszatekintés az elmúlt tíz hónap munkájára, az eredmények számvetése, igazgatói dicséretek gazdag névsora, s végül a lezáró varázsmondat... A kitartó, eredményes munka után kezdődjön a megérdemelt pihenés.

    "....ez a film most véget ért."

    Lepergett minden kockája. Harminchét fiatalnak új fejezet van készülőben.

    Sok sikert és kitartást kívánunk!

  • Értesítés

    Ünnepélyes tanévzáró

    Értesítjük a Kedves Szülőket, hogy az ünnepélyes tanévzáróra 2023. június 30-án kerül sor 8:15 órai kezdettel az alsó tagozat épületének udvarán. A tanulók legkésőbb 8:00 órára érkezzenek meg.

    Szeretettel várunk minden kedves vendéget.

  • HATÁRTALANUL! PROGRAM A KÁRPÁT-MEDENCE MAGYARLAKTA TERÜLETEINEK MEGISMERÉSE - 2023

    Horvátország - 2023. június 20-23.

    „Bárhová visz a sors, hű leszek nemzetemhez, vállalom múltamat!“

    E gondolat nyomán jártunk Horvátország magyarlakta vidékén - Laskón, Várdarócon, Kopácson, Diakováron, Eszéken, Kiskőszegen.

    Az oly kevés lelket számláló magyarság valóban hűen őrzi anyanyelvét, értékeit.

  • Vitorlás tábor ⛵️

    Schwert, boom, fock... Ezekkel és hasonló vitorlás szakkifejezésekkel ismerkedhetett meg 7 szerencsés tanulónk, akik egy hetes vitorlás táborban vettek részt a Mályi tónál. Szikrázó napsütés, közepesen erős szél, fülig érő mosoly az arcokon jellemezte azokat a napokat, amelyeket kárpátalji és erdélyi barátainkkal tölthettünk el, hogy elsajátíthassuk a vitorlázás minden csínját-bínját.

    Nagyon nagy köszönet érte a Rákóczi Szövetségnek és a Deboti Vitorlás SE-nek. Köszönjük!

  • Petőfi Sándor és Gömör, Nógrád – 16. pedagógiai projektnap Tornalján

    Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját ünnepelve gyűlt össze 20 iskola lelkes kis csoportja Gömörből és Nógrádból, hogy bemutassák munkájuk gyümölcsét. Érdekes, ötletes előadásaikkal tárták elénk a költő e vidékkel való kapcsolatát. Iskolánk 6.A osztályos tanulói is kellő izgalommal, lelkesedéssel álltak helyt a színpadon.

     

    „Hol a szabadság, ott van a haza.” – Petőfi Sándor

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Viktora Szombathyho s VJM - Szombathy Viktor Alapiskola Námestie Slobody 141 Jesenské - Feled
    Nám. Slobody 141
    98002, Jesenské
  • +421 x 047/5698425

Fotogaléria