Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas.
  • Tanévzáró📄 és ballagás 2024🎓

    Kicsengettek⌛️. Lezártunk egy újabb tanévet, mely sok munkát, dolgos, de eredményes napot hozott mindannyiunk számára. Helyt álltatok. Most pedig a pihenés ideje következik. Töltekezzetek élményekkel🏊⛹️‍♀️🚵‍♀️, vigyázzatok magatokra, egymásra!

    🎓34 tanuló búcsút intett iskolánknak👨‍🎓👩‍🎓. Az életük új fordulatot vesz. Valami új, más következik. Kívánunk kitartást a céljaitok eléréséhez!Emlékként őrizzétek az iskolánkban szerzett élményeket...."Elmúló mind, ami csillog a fényben.Halhatatlan mind, mi ég a szívben."

  • Természetiskola 2024

    Június 17-től 21-ig egy élményekkel, tapasztalatszerzéssel teli hét részesei voltak az alsó tagozatos tanulóink. Bejártak hegyet, völgyet, kalandtúrán mérték össze kitartásukat, ügyességüket, a fizika törvényeivel léptek harcba, Selmecbánya óhangulatú utcáin barangoltak, megidézték a történelmet az Antol kastélyban, lóhátra ültek, íjászkodtak és még sorolhatnánk....

  • Papírgyűjtés - újrahasznosítunk

    2. Félév - összesen: 1750 kg. 

    1.hely - 3.A - 545,40 kg

    2.hely - 1.A - 287,60 kg

    3.hely - 2.A - 282,1 kg

    🌲Gondoltunk a jövő nemzedékre!🌳

  • Rendhagyó irodalomóra

    Június 18-án Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi versvándor látogatott el iskolánkba, ahol egy rendhagyó irodalomóra keretén belül Petőfi Sándor és Arany János legendás barátságáról tartott előadást a hetedik és nyolcadik évfolyamos tanulóinknak. Előadásában levelezések, versek, visszaemlékezések, izgalmas történetek repítették vissza a hallgatóságot a magyar irodalom talán legrövidebb ideig tartó, de annál mélyebb barátságába.

    Köszönjük a remek előadást!

  • Beiratkozás a Becsületkönyvbe

    Iskolánkon hagyománnyá vált, hogy a  9.évfolyam végén  a legkiemelkedőbb tanulók ünnepélyes keretek között  beiratkoznak iskolánk Becsületkönyvébe, ami az iskola legmagasabb elismerésének számít.  Kiváló tanulmányi eredményével és példás magaviseletével az idén 4 tanuló: Antal Dávid, Máté Tamás, Máté Anna Viktória és Oláh Balog Denis vívta ki magának ezt a megtiszteltetést. Az esemény megható pillanataiban és a diákok örömében a büszke szülők, iskolánk igazgatósága és a Szülői Szövetség elnöknője is osztozott. Dávid, Anna Viki, Tomika, Denis gratulálunk, és hasonló sikereket kívánunk Nektek a középiskolás tanulmányaitok során is.

     

  • Poznaj slovenskú reč – országos döntő

    Év vége felé, iskolánk diákja, Šaranko Daniel (8.A) június 18-án szépen szerepelt a Poznaj slovenskú reč elnevezésű verseny országos fordulóján, Modoron.  A négyfordulós verseny komoly megmérettetés volt a 14 részvevőnek, ugyanis mindegyikük szépen teljesített. Dobogós helyezést nem hoztunk el, de nagyon büszkék vagyunk Danira, ugyanis bejutni az országos döntőbe, a legjobbak közé, sok felkészüléssel és szorgalommal járt.

  • Projektnap Rimaszécsen

    Ebben az évben a Rimaszécsi Alapiskola közös szervezésében valósult meg június 19-én a 17. pedagógiai projektnap, melynek idén Gömör és Nógrád öröksége volt a témája, és 14 intézmény mutatta be helyi értékeit. Iskolánk 5.A osztályos tanulói nem mindennapi utazásra invitálták a kíváncsi közönséget, hiszen Ajnácskő község kulturális és helyi értékei bemutatására vállalkoztak. Projektünk címe: A tündérvártól a palócság mosakodó Mekkájáig. A jelenlévők közelebbről megismerhették az ajnácskői vár kalandos történetét, megízlelhették az egykori csevice fürdő savanyú gyógyvizét, virtuális túrán bejárhatták a Csontos árok és a Ragács tűzhányó bazaltsziklás hegyoldalait.

    A csodálatos előadásokat figyelemmel kísérve rádöbbentünk, hogy mennyire büszkék is lehetünk szülőföldünkre, erre a meseszép palóc vidékre.

  • A barátság kötelez emlékkonferencia 📜

    Június 15-én a  Pósa Lajos Társaság „A barátság kötelez” címmel emlékkonferenciát szervezett a rimaszombati Csillagházban. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy  7.A osztályos diákjaink a konferencia előadói között szerepeltek. Bódi Boglárka, Pál Bianka és Tóth Emese  bemutatójukban a  Feszty –körkép történetét dolgozták fel. Előadásukat  a körkép festőjének, Feszty Árpádnak egyik rokona, Feszty Dániel is érdeklődve hallgatta, sőt a  jutalomkönyveket is ő adta át a lányoknak  dicsérő szavak  kíséretében. Bianka, Bogi és Emese köszönjük az értékes munkátokat!👏

  • "A gondolat a szél. Az elménk a vitorla."🌊⛵️

    Diákjaink június 10-től 14-ig a Rákóczi Szövetség jóvoltából Vitorlás Táborban vehettek részt a Mályi-tónál.

    Erdélyi és Felvidéki gyerekek, közösen tanulhatták a vitorlázás csínját-bínját......hajótest, szárnyprofil, hátszél, szembeszél, behúzó kötél, csapásirány...⛵️🌞🚣‍♀️Feledhetetlen minden perce😊

  • Felkészülünk a váratlanra👨‍🚒🌪🌧

    2024. június 14 – én az alsó tagozat diákjai az Élet- és egészségvédelem elnevezésű tanfolyamon vettek részt. A tanfolyam keretén belül lehetőségük volt megismerkedni az elsősegély alapjaival, melyet Varga Emese tanító néni mutatott be. Majd meglátogatták a feledi tűzoltóállomást, ahol a helyi önkéntes tűzoltók meséltek nekik a munkájukról, és bemutatták azokat a technikai eszközöket, amelyeket a bevetéseik során használnak. Ezúttal szeretnénk köszönetet mondani Varga Emesének és a feledi önkéntes tűzoltók csapatának.

  • A könyvtár teli polcai között📚📰

    A múlt hét folyamán két alkalommal látogattuk meg a rimaszombati Matej Hrebenda könyvtárat. Az 5.A és a 6.A osztály tanulói egy-egy csodálatos délelőtt folyamán betekintést kaptak a könyvtári élet rejtelmeibe. Megismerték a könyvtár rövid történetét, s névadója, Matej Hrebenda munkásságát. A gyerekeket elbűvölte a könyvek sokasága. Legszívesebben mindent a kezükbe is fogták volna. 📖 A könyvtárlátogatás során az ötödikesek abban a kivételes élményben is részesülhettek, hogy meghallgathatták a csillagvizsgálóból meghívott vendég előadását a Holdról és a csillagképekről. Ezután a gyermeknap alkalmából bolygókkal kapcsolatos játékos feladatok várták őket, majd mindenkit édes meglepetés várt. A tanulók megígérték a könyvtáros néniknek, hogy nemsokára újra ellátogatnak hozzájuk.

  • Katedra Irodalomverseny országos döntő

    A Katedra Irodalomverseny célja az olvasás megszerettetése, és a szövegértés fejlesztése. A szeptembertől zajló verseny 4 levelezős fordulóból állt, melyek Sara Pennypacker: Pax című könyvéhez kapcsolódtak. Ezt követően a 20 legjobban teljesítő csapat meghívót kapott a döntőre. Az országos megmérettetésre június 10-én került sor Nyitrán, ahol iskolánkat 2 csapat is képviselte. Az 5.A osztály csapatát Figei István, Petrus Rebeka és Tokár Áron alkotta, a 6.A osztályt Máté Jázmin, Radič Alexandra és Plešivčák Gabriella képviselte. A hónapokig tartó felkészülés meghozta eredményét, ugyanis a feladatok megoldása során mindkét csapat megállta a helyét. Gratulálunk nekik!

    Sőt! E rangos országos versenyen a 6.A-s lányok csapata az 1. HELYEN végzett.

    Jázmin, Szendi és Gabika NAGYON  BÜSZKÉK vagyunk Rátok, és szívből gratulálunk nektek! Csak így tovább!

  • 🥅Iskolai teremfoci-bajnokság⚽️

    Június 5-én zajlott az alsó tagozaton az egyelőre csak iskolai keretek közt megrendezett teremfoci-bajnokság. Labdavezetésüket, játéktechnikájukat, cseleiket villanthatták meg apró tehetségeink. Mindannyian győztesek🥇🎉, egy igazi örömjáték tulajdonosai lettek. Köszönjük a feledi futballklubbnak az együttműködést.

  • Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny🏚📜

    Hol volt, hol nem volt...Június 3-4-én Gombaszög adott otthont az Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny országos döntőjének. A mesék világának kapuját számos próbatétel leküzdése után iskolánk 2 tanulója léphette át. A 3.A osztályos Béres Márton és a 9.A osztályos Danyi Tünde kalandjai itt tovább folytatódtak. Királyok, sárkányok,ördögök között találták magukat, és hamarosan megjelentek a daliás vitézek is, akik mind harcolni jöttek. Örömmel tudatjuk, hogy hőseink rettenthetetlenül helytálltak, így a jutalmuk sem maradhatott el . Márton az  ezüst-🥈, Tünde pedig a bronzsáv🥉 bajnoka lett. Mindkettőjüknek szívből gratulálunk!

  • Gyermeknap🙋‍♀️🙆

    "A gyermek az öröm, a reménység. Olyan, mint a tavaszi vetés: ígéret és a jövő."👧🧒

    Ötletes, változatos programok várták ma tanulóinkat, testnek, léleknek kedvébe jártunk...színház, floorball🏑, foci⚽️, túra, asztalitenisz🏓, kreatív feladatok, puzzle🧩, szabadulószoba, tollaslabda🏸, palacsintasütés, gofri🧇, grillezés, mozi, társasjáték♟️🎲, twister, fagyi🍦...Nincs nagyobb öröm az őszinte gyermeki mosolynál...

  • Meseváros..☺️☀️👸🏻🧚🧙‍♀️

    Május 28-án, kedden korán útnak indultak iskolánk alsó tagozatos tanulói, ugyanis hosszú utat kellett megtenniük egészen Gútáig. A Meseváros nyitotta ki varázslatos kapuit a gyerkőceink számára. Először egy fantasztikus színházi előadásban volt részük, majd ebédre a kedves boszorkányok lepték meg őket finom falatokkal. Csodás élményekkel gazdagodtak: találkoztak óriásokkal , zsonglőrrel, bohócokkal, táncoltak tündérekkel, segítettek megkeresni Ludas Matyi elveszett libáit, és sikerült megmenekülniük a gonosz  boszorkány sütőlapátja elől is. Köszönet a szervezőknek, felejthetetlen élmény marad!

  • III. FELVIDÉKI FIZIKAVERSENY - országos döntő📝 2024.5.23.

    Az iskolai fordulót követően Barta Dominik 8.A osztályos tanulónk bekerült a III. Felvidéki Fizikaverseny országos döntőjébe🧲⚖️, Dunaszerdahelyre, ahol az ország 41 legsikeresebb fizikusai mérték össze tudásukat a tudomány e területén📚. Gratulálunk a kiváló munkához!👏

  • A Föld bugyrában ... Tanulmányút a dobsinai jégbarlangba

    Iskolánk hatodikos, hetedikes és nyolcadikos tanulói május 28-án, kedden, tanulmányúton vettek részt a dobsinai jégbarlangban. Napunk kellemesen telt, sok új tudnivalóval gazdagotunk. Az UNESCO-s emlékhelyek látogatása ezzel kezdetét vette, a következő tanévben folytatjuk más barlangtípussal is.

  • 48. Duna Menti Tavasz🎉

    Iskolánk Meseláda bábcsoportja újra a dunaszerdahelyi VMK színpadára állt, Holló Jankó jótetteit, önzetlenségét elevenítette meg bábelőadásával. A csoport művészettel, színpadi megoldásokkal töltekezett, mindemellett a szórakozás is helyet kapott🥰.💎Gratulálunk Meseláda a GYÉMÁNTSÁVHOZ!🎊Aki nem hiszi, járjon utána!🥰

  • Értesítés a tanulók igazgatói szabadnapjáról

    Értesítjük a Kedves Szülőket és Tanulókat, hogy 2024. június 7-én, pénteken, az alsó és felső tagozatos tanulók számára a Szombathy Viktor Alapiskola igazgatósága igazgatói szabadnapot rendel el.

    Megértésüket köszönjük.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Viktora Szombathyho s vyučovacím jazykom maďarským - Szombathy Viktor Alapiskola Námestie Slobody 141 Jesenské - Feled
    Námestie Slobody 141
  • +421 x 047/5698425

Fotogaléria