Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas.
  • Millió gyermek imája a békéért és az egységért a világban: ”

    ” Tartsunk össze, és mutassuk meg a világnak, hogy a gyermeki szív erejével képesek vagyunk megváltoztatni a világot."

    "Október 18-án csatlakoztunk a világ gyermekeihez, és közösen emelkedett a szívünk a békéért és az egységért. Ahogy Nelson Mandela is mondta: „A legnagyobb győzelmünk az, ha a gyűlöletből a szeretetre válthatunk.” Hiszünk abban, hogy a gyermeki szív őszinte imája képes megmozgatni a világot, és egy új, békésebb korszakot hozhat el."

  • Futsal ⚽️Feled 2024. október 16.

    A futsal népszerűsége világszerte növekszik, mivel gyors, dinamikus játék, amely fejleszti a technikai, taktikai készségeket. A mi iskolánkban is megrendezésre került a környék iskolái közötti forduló, ahová Bátkából, Rimaszécsről, Feledről a Janko Jesenský Alapiskolából érkeztek hozzánk a sportot kedvelő ifjak. Izgalmas mérkőzésektől zengett a tornaterem.Köszönjük a részvételt és gratulálunk a továbbjutóknak!

  • Az élet és az egészség védelme - elméletben és gyakorlatban🧯🚒

    🚒Október 10-én és 11-én a hagyományos tanítási óra háttérbe szorult, Az élet és az egészség védelme került a középpontba. Láttunk, tanultunk, gyakoroltunk, ugyanis a csütörtökön szerzett ismereteket pénteken a gyakorlatban alkalmaztuk. Elsősegélyt nyújtottunk a sérülteknek👨‍⚕️, iránytűvel eljutottunk a megadott helyre, miközben betartottuk a közlekedés szabályait. Tűzriadót jelentettek📢, s mentettük az életünket⛑️. Minden tanónak sikerült épségben kijutnia az épületből.Élményekkel, de főként gyakorlati tudással gazdagodtunk.

  • Papírgyűjtés 2024/2025

  • MEGEMLÉKEZÉS AZ ARADI 13 VÉRTANÚRÓL

    "Férfiak, kikben nincs önzés, önérdek,Akikben ember-méltóság lobog,Kik fölemelnek porba sülyedt népet,Hazát hóditnak s szent ember-jogot..."

    Meghitt, mély mondanivalóval átszőtt műsorral és koszorúzással róttuk le tiszteletünket. 🥀

  • A NYELVEK EURÓPAI NAPJA

    Iskolánkon tematikus napot tartottunk a NYELVEK EURÓPAI NAPJA alkalmából, melynek keretén belül megismerkedtünk a szomszédos országok nyelvével......hiszen a Duna🏞 összeköt minket. A felső tagozatos tanulók kreatív módon nyúltak ehhez a témához. Tanulóink készítettek egy gyönyörű "zászlófát", amely átalakult "nyelvfává", valamint "útlevelet" abba a 10 országba, melynek nemcsak vize💧, hanem nyelve is összeköt minket.

  • 🌙📖Éjszaka a könyvtárban

    🌙📖Éjszaka a könyvtárban

    A rimaszombati Matej Hrebenda Könyvtár szeptember 28-án ismét meghirdette az „Éjszaka a könyvtárban” (Noc v knižnici) című egésznapos rendezvényét. A számos izgalmas előadás közül iskolánk 3.A, 4.A és 5.A osztályos tanulói a gyógynövények hatásairól hallgathattak meg egy érdekes előadást Hizsnyan Zsuzsanna előadásában Mezei patika címen🌿.Kedves emberekkel, hasznos tudnivalókkal☘️, barátságos környezetben eltöltött délelőtt volt. Köszönjük a lehetőséget!

  • "Fehér zsírkréta" adománygyűjtés

    "A fehér zsírkréta fényt jelent, ha sötétség van körülöttünk."

    Iskolánk diákjai szeptember 20-án bekapcsolódtak a „Fehér zsírkréta” néven közismert nyilvános gyűjtésbe, mely a vakok és gyengénlátok támogatására alakult.Az összegyűjtött pénzeszközök segítségével a Fehér zsírkréta szebbnél szebb történeteket írhat a vakok és gyengénlátók életében. Köszönet minden hozzájárulásért.

  • 🏃Futás az egészségért🏃‍♀️

    2024. szeptember 19-én nyúlcipőt vett kicsi, nagy, s a kora őszi napsütésben közösen rótták a kilométereket. A bemelegítés után kacagás, versengés, szurkolás  zsivaja hallatszott a falu határából. Köszönet minden pedagógusnak, akik mosollyal az arcukon együtt "Futottak diákjainkkal az egészségükért". Egy csodás napot tudhatunk maguk mögött.

    Lesz még folytatás😊

  • A Rákóczi Szövetség ösztöndíjának átadása

    "A nyelvtudás ott kezdődik, hogy a saját anyanyelvét jól megtanulja az ember.“

    Iskolánkon szeptember 19-én került sor a Rákóczi Szövetség ösztöndíjának átadására, melyet minden szülő kézhez kapott, akinek gyermeke idén lépte át az első osztály küszöbét.Köszönjük a Rákóczi Szövetségnek és mindnekinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy minden magyar iskolába beiratkozó szülőhöz eljusson ez a jelképes összeg, illetve, hogy minden kis elsős egy iskolatáskabüszke tulajdonosa lehetett.Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Kedves Szülőknek is, hogy gyermeküknek magyar iskolát választottak.

  • FELHÍVÁS - "Fehér zsírkréta"

    Kedves Szülők, Pedagógusok, Diákok!

     

    A Vakok és Gyengénlátók Szlovákiai Egyesülete idén is gyűjtést szervez a látássérült emberek megsegítésére a "Fehér zsírkréta - Biela pastelka" cím alatt, mely akcióba iskolánk is bekapcsolódik. A gyűjtés szeptember 20-án, pénteken valósul meg. Ezen a napon iskolánk megbízott tanulói pedagógus kíséretében fogják felkeresni iskolánk diákjait, pedagógusait, alkalmazottait, hogy önkéntes alapon járuljanak hozzá e nemes cselekedethez. Szeretnénk megkérni Önöket, Titeket, hogy amennyiben módjukban, módotokban áll, segítsék, segítsétek a látássérült emberek életét tetszőleges összegű anyagi támogatással.

    Minden látássérült ember nevében előre is köszönjük a támogatást.

  • ✏️Tanévnyitó ünnepség 2024/2025📚

    A közelgő őszről árulkodik a csapatokba gyűlt fecskék hada, azon tanakodva, mikor kelnek útra. S útra kel ilyenkor minden szorgos diák. Vár az iskola!

  • Tanévnyitó 2024/2025

    A Szombathy Viktor Alapiskola  vezetősége  értesíti a Kedves Szülőket és Diákokat, hogy a 2024/2025-ös iskolai év tanévnyitójára 2024. szeptember 2-án hétfőn 8:00 órától kerül sor az iskola főépületének udvarán. Ezt követően az osztályfőnöki órák a tantermekben zajlanak az osztályfőnökökkel. Az alsó tagozat (1-4. évf.) tanulói számára az alsó tagozat épületében, a felső tagozatos tanulók számára (5-9. évf.) a főépületben.

    Mindenkit szeretettel várunk!

    FONTOS!

    A hőségre való tekintettel szeptember 3-tól 6-ig a tanítás 11:25-ig tart, a napköziotthon pedig 16:00 óráig működik. Megértésüket köszönjük!

     

  • Tanévzáró📄 és ballagás 2024🎓

    Kicsengettek⌛️. Lezártunk egy újabb tanévet, mely sok munkát, dolgos, de eredményes napot hozott mindannyiunk számára. Helyt álltatok. Most pedig a pihenés ideje következik. Töltekezzetek élményekkel🏊⛹️‍♀️🚵‍♀️, vigyázzatok magatokra, egymásra!

    🎓34 tanuló búcsút intett iskolánknak👨‍🎓👩‍🎓. Az életük új fordulatot vesz. Valami új, más következik. Kívánunk kitartást a céljaitok eléréséhez!Emlékként őrizzétek az iskolánkban szerzett élményeket...."Elmúló mind, ami csillog a fényben.Halhatatlan mind, mi ég a szívben."

  • Természetiskola 2024

    Június 17-től 21-ig egy élményekkel, tapasztalatszerzéssel teli hét részesei voltak az alsó tagozatos tanulóink. Bejártak hegyet, völgyet, kalandtúrán mérték össze kitartásukat, ügyességüket, a fizika törvényeivel léptek harcba, Selmecbánya óhangulatú utcáin barangoltak, megidézték a történelmet az Antol kastélyban, lóhátra ültek, íjászkodtak és még sorolhatnánk....

  • Papírgyűjtés - újrahasznosítunk

    2. Félév - összesen: 1750 kg. 

    1.hely - 3.A - 545,40 kg

    2.hely - 1.A - 287,60 kg

    3.hely - 2.A - 282,1 kg

    🌲Gondoltunk a jövő nemzedékre!🌳

  • Rendhagyó irodalomóra

    Június 18-án Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi versvándor látogatott el iskolánkba, ahol egy rendhagyó irodalomóra keretén belül Petőfi Sándor és Arany János legendás barátságáról tartott előadást a hetedik és nyolcadik évfolyamos tanulóinknak. Előadásában levelezések, versek, visszaemlékezések, izgalmas történetek repítették vissza a hallgatóságot a magyar irodalom talán legrövidebb ideig tartó, de annál mélyebb barátságába.

    Köszönjük a remek előadást!

  • Beiratkozás a Becsületkönyvbe

    Iskolánkon hagyománnyá vált, hogy a  9.évfolyam végén  a legkiemelkedőbb tanulók ünnepélyes keretek között  beiratkoznak iskolánk Becsületkönyvébe, ami az iskola legmagasabb elismerésének számít.  Kiváló tanulmányi eredményével és példás magaviseletével az idén 4 tanuló: Antal Dávid, Máté Tamás, Máté Anna Viktória és Oláh Balog Denis vívta ki magának ezt a megtiszteltetést. Az esemény megható pillanataiban és a diákok örömében a büszke szülők, iskolánk igazgatósága és a Szülői Szövetség elnöknője is osztozott. Dávid, Anna Viki, Tomika, Denis gratulálunk, és hasonló sikereket kívánunk Nektek a középiskolás tanulmányaitok során is.

     

  • Poznaj slovenskú reč – országos döntő

    Év vége felé, iskolánk diákja, Šaranko Daniel (8.A) június 18-án szépen szerepelt a Poznaj slovenskú reč elnevezésű verseny országos fordulóján, Modoron.  A négyfordulós verseny komoly megmérettetés volt a 14 részvevőnek, ugyanis mindegyikük szépen teljesített. Dobogós helyezést nem hoztunk el, de nagyon büszkék vagyunk Danira, ugyanis bejutni az országos döntőbe, a legjobbak közé, sok felkészüléssel és szorgalommal járt.

  • Projektnap Rimaszécsen

    Ebben az évben a Rimaszécsi Alapiskola közös szervezésében valósult meg június 19-én a 17. pedagógiai projektnap, melynek idén Gömör és Nógrád öröksége volt a témája, és 14 intézmény mutatta be helyi értékeit. Iskolánk 5.A osztályos tanulói nem mindennapi utazásra invitálták a kíváncsi közönséget, hiszen Ajnácskő község kulturális és helyi értékei bemutatására vállalkoztak. Projektünk címe: A tündérvártól a palócság mosakodó Mekkájáig. A jelenlévők közelebbről megismerhették az ajnácskői vár kalandos történetét, megízlelhették az egykori csevice fürdő savanyú gyógyvizét, virtuális túrán bejárhatták a Csontos árok és a Ragács tűzhányó bazaltsziklás hegyoldalait.

    A csodálatos előadásokat figyelemmel kísérve rádöbbentünk, hogy mennyire büszkék is lehetünk szülőföldünkre, erre a meseszép palóc vidékre.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Viktora Szombathyho s vyučovacím jazykom maďarským - Szombathy Viktor Alapiskola Námestie Slobody 141 Jesenské - Feled
    Námestie Slobody 141
  • +421 x 047/5698425

Fotogaléria