Navigácia

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas.
 • 20. 5. 2021

  Aktualizovali sme modul Informácie

 • Tisztelt Szülők, Kedves Tanulók!

  A Szombathy Viktor Alapiskola igazgatósága értesíti Önöket, Titeket, hogy a Közegészségügyi Hivatal rendelete értelmében, valamint a járási COVID-automat jelenlegi besorolása  szerint (II.fokozat-piros) 2021.május 3-tól (hétfőtől) nem lesz kötelező felmutatni sem tanulónak, sem szülőnek negatív tesztet. A rendelet május 3-tól május 28-ig érvényes. Azonban az egészség megőrzése érdekében a tanulók és szülők tesztelése ajánlott.

  Az iskolában továbbra is kötelező a biztonsági előírások szigorú betartása. A szájmaszk használata kötelező az iskola egész területén.

  A kitöltendő  becsületbeli nyilatkozat hamarosan elérhető lesz az iskola honlapján.

  Kérjük továbbra is kísérjék figyelemmel weboldalunkat!

 • 2021. május 3 - ától érvényes

 • 2021. április 19-22. A Föld hete projekt

  Az online térben megvalósult projektünk bővelkedett programokban, előadásokban, foglalkozásokban. Üzenete azonban mélyebbre ért, talán gyökeret is eresztett. Hisz a cél ez volt.

  Elsőként konyhai kozmetikumok készítését tanulhatták meg az érdeklődő szemek. A bemutatóval arra szerettünk volna rámutatni, hogyan lehet elkerülni a drága kozmetikumok használatát, csökkentve ezzel a csomagolásból, előállításból származó hulladékot.

  „Ezek vagyunk mi…” - A résztvevők ámultak, rácsodálkoztak - Valóban ilyen gyarlóak vagyunk Földünkkel szemben? Szmog, savas eső, olajfoltok, hulladékszigetek a tengerben… Miért? – kérdezték. Valamit ki kell találni, hogy ezt megakadályozzuk! – hangzott el kedden.

  „Egy az otthonuk” – hangzott el Fejes Bíborka, 7.A osztályos természetvédő, természetjáró tanuló szavaiban, aki bemutatta saját menhelyét – a sünit, a fecskét, a cicákat, az ál ganéjtúró bogarat, a zöld küllőt. A süni viccesen rágta a ficánkoló kukacot, a fecske csipeszanyja szájából éhesen kérte a frissen lecsapott legyet… Pascal, a tarajos kaméleon, Lola és Caspian, az emu házaspár, a kiscsibék, pulykák és Paca, a ….póni - a Mini Zoo lakóival ismerkedhettünk meg a harmadik napon. Életvitel, elkötelezettség, felelősségtudat és szerelem ez 13 éves korban.

  Rejtve, a háttérben folyamatosan érkeztek a Föld napja című rajzpályázat művei. Közös munka, alkotószellem, ötletesség… Ezt látni kell! A kiállítás tárlata az alsó tagozat épületében lesz megtekinthető a tanulók számára.

  Meglátni az egyszerűben a csodát - Lencsevégre kerültek a tavasz mozzanatai. Az ébredő természet közelgését, eljövetelét megörökítő fotók sokasága érkezett a Csodálatos tavasz című fotópályázatra mindkét kategóriában.

  A 80 valahány fotót zsűri értékelte, illetve a közönség is szavazhatott.

  Az 1. kategória győztes fotója: Pelle Stefánia 1.évf., és Vincze Mátyás 2.évf

  A 2. kategória győztes fotója: 

  1 Fejes Bíborka 7.évf

  2 Bettes Bianka 5.évf

  3 Molnár Virág Lilla 7.évf

  Közönségdíj: Feledy Anna 8.évf.

  Szemet gyönyörködtető, léleksimogató látvány.

   

 • Értesítés

  A Szombathy Viktor Alapikola vezetősége értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy 2021. április 26-tól folytatódik a jelenléti oktatás a 8. és 9. évfolyamokban, valamint megkezdődik a jelenléti oktatás az 5., 6. és 7. évfolyamok számára is.

  Az iskolába járás feltételei a következők:

  • iskolába érkezéskor fel kell mutatni a tanuló és 1 törvényes képviselő 7 napnál nem régebbi negatív tesztjét, valamint
  • le kell adni a fertőzésmentességről szóló becsületbeli nyilatkozatot, melyet iskolánk weboldaláról lehet kinyomtatni.
  • a tanulóknak az iskolában védőmaszkot kell viselni.
  • azon tanulók számára, akik nem jönnek iskolába, távoktatást már nem biztosítunk. Így a szülő 5 napon belül köteles felvenni a kapcsolatot a pedagógussal, és bepótolni a leckét. Ellenkező esetben értesítenünk kell a szociális osztályt a mulasztásról.
  • az alsó tagozatra továbbra is érvényesek az eddigi feltételek

  Becsületbeli nyilatkozat letöltése:

  Mindenkit szeretettel várunk!

 • Április-az erdők hónapja

   

  Április második hetén iskolánk napközisei projekthetet tartottak az "Április-az erdők hónapja" alkalmából. A gyerekek tudomást szereztek az erdő fontosságáról,megismerkedtek az erdő lakóival,növényvilágával.Érdekes dolgokat tudtak meg a fák titkos életéről is.

 • A sikerszéria folytatódik

  Nagypál Katalin Krisztina 6.A osztályos tanulónk a Pitagorasz Matematikaverseny járási fordulóján több kategóriában is szép helyezést ért el:

  P6 kategória - I. hely,

  P7 kategória- IV. hely,

  P8 kategória- II. hely.

  Szívből gratulálunk neki, és további sok sikert kívánunk :)

 • A Föld hete projekt

  "Kedves Föld nevű golyóbis! Hálás vagyok azért, hogy otthont adsz nekem, élelmet, pihenésre teret... mindent. Most rajtam a sor. Ígérem, jobban fogok Rád figyelni. Megszabadítalak a terhedtől....."

  Április 19-22. A Föld hete projekt

  Kedves Tanulók!

  Április 22. - A Föld napja - az idén kicsit más megvilágításba kerül - az online térbe szorult üzenete.

  Iskolánkon április 19-22-e között egy előadássorozat valósul meg a Zoom felületen, melynek célja, hogy gondolkodásotok, figyelmetek középpontjába tereljük a Föld megóvását. Az előadásokra minden nap 13:00 órakor kerül sor. A csatlakozáshoz a linket az edupagen, üzenet formájában kapjátok meg. Minden nap erre csatlakozva tudtok bekapcsolódni.

  Program:

  Hétfő - 13:00 - Kozmetikumok a konyhából
  Kedd - 13:00 - Kezünkben a jövő
  Szerda - 13:00 - Egy az otthonunk
  Csütörtök - 13:00 - Online kézműves foglalkozás. (A foglalkozáshoz a következő alapanyagokat készétsétek elő: különböző színű flakonok - 4db, olló, tempera, ecset, pohár, papír tojástartó, grafitceruza, tű, cérna, 3 db kisujjnyi vastagságú ágacska.)

  Csütörtökön kerül kiértékelésre a Fotó és rajzpályázat a web- és facebook oldalon.

  Várunk szeretettel! :) 

 • Egyetemistákkal emlékeztünk a költészet napjára!

  2021. április 11-én, vasárnap a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetének szervezésében online költészet napi műsorra került sor, amelyben iskolánk tanulói verselőként vettek részt. Míg Balog Ibolya (5.A), Gál Máté (5.A) és Szpevák Bettina (5.A) saját költeménnyel mutatkoztak be, addig Ruszó István (5.A), Molnár Virág Lilla (7.A), Rajkovics Alexandra (7.A) és Tóth Balázs (7.A)  kedvenc versüket adták elő. A költészet napi programmal kapcsolatban a szervezők sok jó visszajelzést kaptak, s külön kiemelték „a feledi gyerkőcök” jelenlétét. Gratulálunk a résztvevőknek!

 • Értesítés

  Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!

  A Szombathy Viktor Alapiskola igazgatósága értesíti Önöket/Titeket, hogy a kedvezően alakuló járványügyi helyzetnek köszönhetően, 2021. április 19-től megkezdődik a jelenléti oktatás a 8. és 9. évfolyam számára is.

  Az iskolába lépés feltétele a tanuló és legalább egy törvényes képviselő negatív tesztje, melyet az iskolába való érkezéskor be kell mutatni. Mivel a teszt eredménye 7 napig érvényes, javasoljuk, hogy gyermekeiket a hétvége folyamán kísérjék el antigén tesztelésre.

  Szükséges továbbá az aláírt becsületbeli nyilatkozat, FFP 2 reszpirátor, valamint egy tartalék védőmaszk.

  Amennyiben a járványügyi helyzet továbbra is javul, feltehetően 2021. április 26-tól az 5., 6. és 7. évfolyamok is vissztérhetnek az iskolapadba a fenti feltételekkel.

  A becsületbeli nyilatkozatot az következő linkre kattintva tudják letölteni - becsuletbeli_nyilatkozat.docx

  Kérjük továbbra is kísérjék figyelemmel weboldalunkat.

 • Kedves leendő Kispajtásunk!

  Kedves leendő Kispajtásunk! Mi már a bodzafehér felhő utasai vagyunk. Eme felhő sokszínű állomás kikötőjébe juttat el minket. Hogy Te is részese lehess a kalandnak, kicsi kezeddel vedd elő a zsebedben rejlő kulcsot, és nyisd ki magadnak az élmények világát

 • Sikerszéria

  Fejes Bíborka (7.A) és Nagypál Katalin Krisztina (6.A) a MatekÁsz matematikai verseny megyei fordulóján sikeres megoldóként továbbjutottak az országos fordulóra, melyre május 12-én kerül sor.

  Szívből gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

  A matematikai olimpiász iskola fordulója után Nagypál Katalin Krisztina (6.A) sikeresen 1. helyezett lett a kerületi fordulón is. Az ő kategóriájában még nincs országos.

  Nagy gratuláció jár érte, hogy öregbítik iskolánk hírnevét!

  Várjuk a következő sikereket április 14-én a Pitagorasz matematikaversenyen.

 • Elektronikus beiratkozás az első évfolyamba a 2021/2022-es tanévre

  Tisztelt Szülők,

  az első évfolyamba való beiratkozás a 2021/2022-es tanévre elektronikus módon 2021. április 1-től 2021. április 15-ig zajlik.

  Javasoljuk, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel, s amennyiben van rá módjuk, gyermeküket ezen a módon írassák be az első évfolyamba.

  Az beíratási kérvényt és a beíratási kérdőívet legyenek szívesek kinyomtatni, kitölteni, majd beszkennelve elküldeni a jesenske@zsszombathyho.sk e-mail címre.

  Beiratasi_kerveny_2021_2022.pdf

  Beiratasi_kerdoiv_2021_2022.pdf

  A személyes beiratkozás dátumai továbbra is érvényesek az előzőleg közzétett ismertető szerint.

  Mindenkit szeretettel várunk!

 • Beiratkozás az 1. évfolyamba - 2021/2022-es tanév

                                                                             

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

                                                                                                          

   

   

   

 • Beiratkozás előtt...

 • Értesítés

  Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!

  A Szombathy Viktor Alapiskola vezetősége értesíti Önöket/Titeket, hogy 2021. március 22-től az alsó tagozatos (1.-4.) tanulók számára megkezdődik az iskolai jelenléti tanítás.

  Diákok az iskolapadba még mindig csak szigorú óvintézkedések betartása mellett ülhetnek vissza:

  • 7 napnál nem régebbi negatív teszteredmény legalább az egyik törvényes képviselő részéről, de mindenki egészsége érdekében, ill. a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel javasoljuk mindkét szülő tesztelését,

  • fertőzésmentességről szóló becsületbeli nyilatkozat és a teszteredmény másolatának leadása („Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti“ c. dokumentumot kinyomtathat a szülő iskolánk weboldaláról (Becsuletbeli_nyilatkozat_szulo.docx), vagy a hétfő reggeli iskolába lépéskor kitölthet az iskola bejáratánál),

  • a nyilatkozat leadása nélkül a gyermek nem léphet be az iskola épületébe, nem vehet részt az oktatáson,

  • minden szülő bebiztosít gyermeke számára naponta 2 db tiszta szájmaszkot, amelyet a tanulóknak viselniük kell a tanítási órákon és a napköziben is, s amennyiben nem lesz, az iskola épületébe nem lesz beengedve,

  • a tanulóknak az iskola épületében és az iskola teljes területén kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk viselése,

  • a szülőnek biztosítani kell a gyermek számára papírzsebkendőt,

  • minden reggel megmérjük a gyermek testhőmérsékletét, ha több mint 37,0°C, a gyermek nem léphet be az iskolába,

  • amennyiben gyermekük köhög, fújja az orrát, nem jól érzi magát, kérjük maradjon otthon a tanuló, illetve nem léphet be az iskola épületébe,

  • az iskola épülete 7.00-tól lesz nyitva, a tanítás kezdete: 8:05, a csengetési rendünk változatlan,

  • a gyermeket reggelente a szülő kíséri az iskolába,

  • szülők az iskola épületébe nem léphetnek be, a bejáratig kísérhetik a gyermeküket,

  • az oktatás a hagyományos, iskolai órarend szerint folytatódik,

  • ebéd és napközi biztosítva lesz a diákok számára,

  • a napköziben a tanulók osztályok szerint lesznek csoportosítva,

  • a bejáró tanulók ki lesznek kísérve a buszhoz,

  • napközi 17:00 óráig lesz.

  A felső tagozatos tanulók számára folytatódik a távoktatás.

  Kérjük továbbra is figyeljék az iskola facebook- és weboldalát. Folyamatosan informáljuk Önöket az esetleges változásokkal kapcsolatban.

  Jó egészséget kívánunk mindenkinek!

 • 1848. március 15 - megemlékezés

  A ’48-as szabadságharc régmúlt történéseire mi is tisztelettel emlékezünk.

  A forradalom jelentős mozzanataiban az osztályok tanulói már hetekkel korábban elmélyültek, s szívvel-lélekkel tették különlegessé e napot.

  Mint Petőfi és társai, úgy kicsiktől nagyokig a 12 pont köré gyűltek össze márciusi ifjaink.

  Március idusa hangulatban szólaltatták meg Petőfit, Vasvárit, Irinyit. Talpra magyar!  - hangzik el a térben. Landerer nyomdája helyt ad a követeléseknek.

  Kreatív, szorgos kezű huszárjaink fantáziadús megközelítéssel fejezték ki a nemzet igényeit, és az alkotó szellem tüze olyan helyszínek kreációjáról köszön vissza, mint a Nemzeti Múzeum és a Pilvax kávéház.

  A Szombathy Viktor Alapiskola az egyetértés, egyenlőség és a közös teherviselés jegyében rója le tiszteletét eme ünnep előtt.

  Hőseink! Képzeletbeli nemzeti színű szalag ölel át most minket, kegyelet és hála járja át szívünket.

 • Édes feladat az online térben

   Palacsintaprojekt

  Hozzávalók:

  1 db 5.B osztály
  1 kg magyar, szlovák, angol nyelv, zene és rajz óra
  1-2 kanál szülői segítség
  1 nagy bögre jókedv.

  Elkészítés: A hozzávalókat jól keverd össze, majd a palacsintákat süsd szép vékonyra. Kend meg lekvárral, mogyorókrémmel, de főleg jókedvvel. Több tantárgyat "édesen bevontunk". Kell ennél édesebb feladat? Remélem ízleni fog! Találkozzunk a közös palacsintázónkban! Jó étvágyat! Dobrú chuť! Good appetite!

 • MatekÁsz- fejlesztő matematikaverseny

  Iskolánk felső tagozata a 2020/2021-es tanévben első alkalommal nevezett be a MatekÁsz matematika versenyre.

   Az iskolai fordulón, melyre január 29-én került sor 5 diák vett részt. A leglogikusabb megoldók Nagypál Katalin Krisztina (6.A) és Fejes Bíborka (7.A) a megyei fordulóra is továbbjutottak, amely március 12-én kerül megrendezésre.

   Szívből gratulálunk a sikeres megoldóknak és további sok sikert kívánunk a továbbjutóknak!

 • ROBOTIKA 2021/Játék vagy tanulás? /

  A robotokkal való oktatás nem szórakozás, hanem a tanulás új, modern, játékos formája. 

Novinky

Kontakt

 • Základná škola Viktora Szombathyho s VJM - Szombathy Viktor Alapiskola
  Nám. Slobody 141
  98002, Jesenské
 • +421 x 047/5698425

Fotogaléria