Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas.
 • TOMPA MIHÁLY ORSZÁGOS VERSENY JÁRÁSI FORDULÓ

  Március 26-án került megrendezésre a Tompa Mihály Országos Verseny járási fordulója Rimaszombatban. Iskolánkat 15 tanuló képviselte, akik egytől-egyik szép teljesítményt nyújtottak.

  Eredményeink:

  I. kategóriában:

  Borsos Rebeka (vers) - aranysáv

  Maksi Petra (vers) - aranysáv

  Vincze Áron (vers) - ezüstsáv

  Pál Lilien (próza) - ezüstsáv

  Tóth Zara (próza) - bronzsáv

  Tóth Zalán (próza) - bronzsáv

   

  II. kategóriában:

  Pelle Stefánia (vers) - ezüstsáv

  Bódi Barbara (vers) - ezüstsáv

  Pelle Olivér (próza) - ezüstsáv

  Vincze Mátyás Péter (próza) - ezüstsáv

  Varga Máté Péter (próza) - ezüstsáv

  Figei István (vers) - bronzsáv

   

  III. kategóriában:

  Spevák Bettina (vers) – bronzsáv

  Bohó Jessica (vers) – bronzsáv

  Lakatos Ágnes (vers) - bronzsáv

   

  Mindenkinek szívből gratulálunk és szorítunk a továbbjutóknak!

 • Matekász 2024✏️

  Nemrég érkezett a Matekász matematikai verseny vármegyei fordulójának eredménye, s mi méltán lehetünk büszkék a 6.A osztályos Varga Máté Péterre, aki 2024. március 23-án vett részt Komáromban e nívós megmérettetésen, ahol a vármegyei fordulón kategóriájában 2. helyezést🥈 ért el. Szívből gratulálunk!

 • Húsvéti szünidő

 • "🌷 "Ébredő tavasz - Húsvét" 🌸az alsó tagozaton

  A húsvéti hagyományokat, népszokásokat hoztuk be a gyerekek közé, locsolóversikét duruzsolva készültek el a hímestojások, melyek az udvarunkon álló orgonafát varázsolták tojásfává. A tanulókat évfolyamonként a játszótéren meglepetés várta, mindenki megtalálhatta a húsvéti nyuszi által elrejtett tojásokat. 🐣Minden tojás más - más ajándékokat rejtett, mely mosolyt csalt minden gyermek arcára.🐥

 • Március 22.

  💧A VÍZ VILÁGNAPJÁN🌏 megvizsgáltuk a vidékünkön kanyargó Rima folyó vizét. Mi már ismerjük az eredményt....Ha kíváncsi vagy, szívesen beszámolunk arról, mit állapítottunk meg...💧

 • Tompa Mihály Országos Verseny

  "A költészet olyan, mint egy hangszer, melynek húrjait a szavalók pengetik."

   

  Iskolánkon hagyománnyá vált, hogy minden évben megszervezzük a Tompa Mihály nevéhez fűződő szavalóverseny iskolai fordulóját. 

  Idén is sok-sok tanuló méretette meg magát, mind az alsó tagozaton, mind pedig a felsőn. 

   

  Kiemelkedő eredményt értek el:  

  Az alsó tagozaton az I.kategóriában: 

   

  1.helyezett:  Vincze Áron (vers) és Pál Lilien (próza)

  2. Helyezett: Tóth Zara (próza)  és Maksi Petra (vers)

  3. Helyezett:  Borsos Rekeba (vers), és Tóth Zalán (próza)

   

  A fölső tagozaton: 

   

  II.és III. kategóriában

  1.helyezést értek el: 

  Bódi Barbara (vers) és Pelle Olivér (próza)

  Lakatos Ágnes (vers) 

   

  2.helyezettek lettek: 

  Pelle Stefánia (vers) és Varga Máté Péter (próza) 

  Bohó Jessica (vers) 

   

  3.helyezést értek el: 

  Figei István (vers) és Vincze Mátyás Péter (próza) 

  Spevák Bettina (vers) 

   

  Gratulálunk a továbbjutóknak!

 • Március 15. - "A dicső tavasz..."

  A magunk módján, méltósággal, de egyszerűen emlékeztünk meg az 1848. március 15-i lélekfordító eseményekről.  Felső tagozatos diákjaink a március dicső napjait idéző irodalmi műsora, karöltve a szárnyait bontogató kicsiny márciusi ifjaink Magyar vagyok mélyreható dala és a helyi Művészeti Alapiskola néptánccsoportjának előadása virágcsokorként jelenítette meg azt a hűséget, melyet a nemzet, anyanyelv és szülőföldünk iránt táplálunk. Csobó Zsuzsanna, nyugalmazott pedagógusunk e történelmi időszak Feledhez kötődő hőseinek cselekedeteit tárta elénk mély alázattal. Az érzelmes ünnepi beszédek mondanivalóját lélektől lélekig a tavaszi szellő továbbította. A záróakkord a Vécsey-emlékmű tövében valósult meg, ahol az emlékezők koszorúval rótták le tiszteletüket hőseink előtt.

 • Értesítés a 5-8. évfolyam igazgatói szabadnapjáról

  Értesítjük a Kedves Szülőket és Tanulókat, hogy 2024. március 20-án és 21-én, szerdán és csütörtökön, az 5., 6., 7. és 8. évfolyam tanulói számára a Szombathy Viktor Alapiskola igazgatósága igazgatói szabadnapot rendel el.

  Megértésüket köszönjük.

 • Poznaj slovenskú reč

  Március 8-án iskolánkat három tanuló képviselte Rimaszombatban a járási fordulóban, amelyet  a rimaszombati Szabadidőközpont szervezett meg. Az I. kategóriában a 4.S osztályos Fejes Áron Csaba, valamint a 4.M osztályos Radič Sharon, a II. kategóriában a 8.A osztályos Sarankó Dániel versenyzett. Az idei erős mezőnyben az I. kategóriában nem sikerült helyezést elérniük. A második kategóriában azonban Sarankó Dániel második helyezettként képviseli majd iskolánkat a kerületi fordulón.  Nagyon büszkék vagyunk rátok!

 • Zrínyi Ilona Matematikaverseny

  Iskolánk 5 tanulója a sikeres iskolai megmérettetést követően február 26-án Rimaszombatban a Zrínyi Ilona Matematikaverseny körzeti fordulóján bizonyított.

  1. helyezést ért el Béres Márton (3.A), 2. helyezettünk Pelle Stefánia (4.S), 3. helyet Sendrei Róbert (7.A), 6. helyen Imrecze Balázs (2.A) és 10. helyen pedig Singlár Bence (6.A) végzett.

  Szívből gratulálunk, és további sikereket kívánunk!

 • NYITOTT NAP😊☀️

  Március 6- án szeretettel vártuk az óvodásokat, az  iskolaköteles gyermekeket szüleikkel együtt és minden kedves érdeklődőt a nyílt napra, melynek keretében betekintést nyertek diákjaink mindennapjaiba, az intézményben folyó munkába, az oktatás menetébe.Örömmel fogadtuk a ránk irányuló figyelmet, az őszinte érdeklődést. Köszönjük, hogy ellátogattak hozzánk!

 • Hungarikum vetélkedő 2024

  ... nemzeti értékek, hungarikumok, világörökség....E szavak visszhangoztak a 7.A osztályos lányok fejében, akik a tavaszi szünetben Lakiteleken képviselték iskolánkat a Hungarikum Vetélkedő döntőjében. A versenyen a  prezentációk bemutatása mellett diákjainknak a  hungarikumok világában szerzett tudásukról is számot kellett adniuk. A nemzetközi versenyen a Bódi Boglárka, Pál Bianka és Tóth Emese alkotta csapat, vagyis a Pompás Palócok a 8.hely büszke tulajdonosai lettek. Hajrá Pompás Palócok! Csak így tovább!👏

 • A Nyelvész vármegyei fordulójának eredménye

  Január 26-án került sor Komáromban a 👅Nyelvész🧠 verseny vármegyei fordulójára, ahol az ország legjobb nyelvészei mérték össze tudásukat.  Az ott megoldott feladatlapok értékelését központilag végezték, s végre hozzánk is megérkeztek az eredmények. Örömmel tudatjuk, hogy Varga Máté Péter 6.A osztályos tanuló e nívós versenyen saját kategóriájában a 6.helyen végzett. Nagyon szép eredmény! Büszkék vagyunk Rád, és további sikereket kívánunk!

 • Tavaszi szünidő🌷⚘️

 • Szép Magyar Beszéd

  Idén is bekapcsolódtunk a Szép Magyar Beszéd (Pekná maďarská reč) versenybe, melynek járási fordulója a rimaszombati Relax szabadidőközpontban került megrendezésre. Ezúttal két tanulónk képviselte iskolánkat: Bódi Boglárka (7.A) és Figei István (5.A).

  A verseny során nagyon sok hasznos tapasztalatot szereztünk, és a tanulók lelkesen várják a következő évi megmérettetést.

 • Papírgyűjtés kiértékelése 🌳🌲

  A 2023/2024-es tanév I. félévében is iskolánk papírgyűjtést szervezett. Az alsó és felső tagozat tanulói egyaránt igen aktívan részt vettek a gyűjtésben, s a következő eredmények születtek:

  1. hely – 3. A osztály – 836 kg

  2. hely – 2. A osztály – 557 kg

  3. hely – 1. A osztály – 456 kg

  4. hely – 5. A osztály – 285 kg

  Egyéni verseny az alsó tagozaton:

  1. hely – Maksi Petra – 3. A – 300 kg

  2. hely – Pál Tamás – 2. A – 229 kg

  3. hely – Varga Luca Emese – 1.A – 130 kg

  A felső tagozaton a legtöbb papírt az 5.A osztályos Borbás Dávid gyűjtött, mely 15O kg volt.

  Jutalomként a helyezett osztályok tortát kaptak, illetve a legtöbbet gyűjtő tanulók ajándékot.

  Gratulálunk a dobogósoknak és köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a sikeres hulladékgyűjtéshez.

  A II. félévben újra indult a papírgyűjtés!

 • Farsangi mulatság🎭

  Szeretettel és izgatott várakozással telve szerveztük meg idén is a napközis gyermekek számára a farsangi mulatságot. A várakozás öröme 2024. február elsején teljesedett be, amikor a gyermekek vidám jelmezekbe bújva öltöztették ünneplőbe a lelküket is.

  Az igazán ötletes és vidám jelmezek alól gyakran hangos gyermekkacajok hallatszodtak, hiszen mindenki átélhette az önfeledt szòrakozás örömét. Megfeledkezvén a szorgos tanulásról, a nehéz házi feladatokról és a dolgozatírás félelméről is, ez az alkalom csak a gondtalan vidámságnak adott teret.

  Köszönjük az óvodásoknak, hogy elfogadták a meghívást és velünk együtt szórakoztak.

 • ⛷️Sítanfolyam 2024 - Kokava Línia🎿❄️

  Az idén ismét megszerveztük iskolánk felső tagozatos tanulói részére a sítanfolyamot. ⛷️⛷️A helyszín a Kokava Línia-i síközpont volt, ahol ideális sípályán, csípős hidegben, mégis napsütésben 🌞❄️☃️sajátíthatták el a diákok a síelés alapjait. 💪Persze ez a hét sem csak a síelésről szólt, hanem a szórakozásról is.  Esténként játszottunk, nevettünk, értékeltünk, jutalmaztunk. Boldogan 🥰😍emlékszünk vissza az elmúlt hét minden percére. 🌨🌞🌬

 • 🎶A MAGYAR KULTÚRA NAPJA a Mérges bandával🎼

  Duda, tapan dob, tekerőlant szólalt meg a rendhagyó történelmi, irodalmi és zene óránkon. A török, kuruc világba kirándulhattunk általuk. 🎵Köszönjük Katona Istvánnak és az ifjú muzsikusoknak, hogy betekintést nyerhettünk az igricek, csepürágók, vándorszínészek hagyományaiba.🎼

 • NyelvÉsz

  Iskolánk tanulói az idei tanévben is nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be a Bendegúz Akadémia által meghirdetett NyelvÉsz versenybe. Az iskolai fordulót követően 2 tanulónk, Vincze Mátyás Péter /5.A/ és Varga Máté Péter /6.A/ továbbjutást nyert a verseny vármegyei fordulójára Komáromba. A rangos versenyen az ország legjobb nyelvészeivel mérték össze tudásukat nyelvtani, helyesírási, logikai és nyelvhelyességi kérdésekben.

  Az eredmény még várat magára, de mi már így is büszkék vagyunk rátok, fiúk!

strana:

Novinky

Kontakt

 • Základná škola Viktora Szombathyho s VJM - Szombathy Viktor Alapiskola Námestie Slobody 141 Jesenské - Feled
  Nám. Slobody 141
  98002, Jesenské
 • +421 x 047/5698425

Fotogaléria