Navigácia

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas.
 • A Tizenhárom tábornok emléke

               „Olvass, fiam, az aradi Tizenhárom tábornokról. Tudod-e, hogy miért haltak meg Azok a nagy , hös leventék? Jól jegyezd meg, jól tanúld meg: Mert a hazát hön szerették.“

    Október 6-án a Vécsey-emlékmű magányosan álldogált a temetőben, hiába várta az emlékező diákságot,hiszen a már hagyományosnak mondható ünnepi műsorunk a járvány miatt itt elmaradt.

  Mi azonban emlékeztünk!

    Az idei évben rendhagyó módon az iskolarádión keresztül egy zenés-verses összeállítás segítségével röppentünk vissza 1849-be, s közösen idéztük fel a szabadságharc megtorlásának eseményeit, és emlékeztünk a hősökre, a 13 tábornokra, akik Aradon vértanúhalált haltak. A rendhagyó, ám méltóságteljes megemlékezés a 7.A osztály tanulóinak közreműködésével valósult meg.

 • Aktualizált szülői nyilatkozat

  Tisztelt Szülők,

  a járványhelyzettel kapcsolatos dokumentumokat folyamatosan frissítik. Ahogy az előző időszakban, most is érvényes, hogy az iskolába járó tanulók számára 3 kimaradt nap után szükséges a szülői nyilatkozat kitöltése.

  Az aktuálisan érvényes fertőzésmentességről szóló nyilatkozatot az alábbi linkre kattintva tudják letölteni:

  17858.pdf

  Kívánunk jó egészséget és szép őszi napokat!

 • Értesítés

  Tisztelt Szülők,

  értesítjük Önöket, hogy az Iskolaügyi Minisztérium irányelve alapján, az őszi szünet elteltével, 2020. november 3-tól csak olyan egészséges alsó tagozatos tanuló jöhet iskolába, aki az iskolába való belépés előtt leadja a fertőzésmentességről szóló nyilatkozatot, melyet a törvényes képviselő tölt ki és ír alá.

  fert__zesmentesseg_nyilatkozat.pdf

  A nyomtatvány a holnap reggeli ellenőrzés során is kitölthető.

  A 10 éven felüli alsó tagozatos tanulók csak akkor jöhetnek iskolába, ha fel tudják mutatni a negatív teszteredményükrők szóló igazolást.

  A Közegészségügyi Hivatal 15-ös és 16-os számú rendelete alapján a következők érvényesek:

  • ha valamelyik törvényes képviselő teszteredménye pozitív, az egész család házi karanténba kerül, a gyermek nem jöhet iskolába
  • ha valamelyik törvényes képviselő nem vett részt az országos tesztelésen, az iskola területére nem léphet be. Ezesetben javasolják, hogy a gyermek is maradjon otthon 10 napig, és 2020. november 3.,4.,5.,10. és 11-ére a szülő igazolhatja gyermeke távollétét.
  • tanáraink is csak a negatív teszteredmény felmutatásával léphetnek be munkahelyükre

  Megértésüket köszönjük. Kívánunk jó egészséget, szép napokat! • Rovásírás pályázat kiértékelése

  "Nem kell beszélni róla sohasem,

  De mindig gondoljunk reá.”

  2019. november 18-án a váci Karolina Katolikus Általános Iskola, Székesegyházi Kórusiskola és Alapfokú Művészeti Iskola Rovásírás pályázatot hirdetett a 2020-as évi trianoni békediktátum 100 éves évfordulója alkalmából.

  A pályázat lényege a rovásírás terjesztése és a történelmi emlékezet ébren tartása. A szervezők arra kérték a csatlakozni vágyó pályázókat, hogy Juhász Gyula Trianon című versének egy részletét formázzák rovásbetűkké, majd illusztrálják azt.

  Iskolánk diákjai, mint Bódi Katalin, Petrus Réka, Ráki Dorina Anna és Zagyi Réka örömmel tett eleget e felhívásnak, s igényes munkával készítették el a pályaműveket.

  Gratulálunk és köszönet lelkes munkájukért!

 • Kde nájdem návody k mobilnej aplikácii?

  Stlačte ikonu v ľavom hornom rohu a v spodnej časti vyhľadajte Pomoc.Zobrazia sa tlačidlá Učiteľ/Rodič/Žiak. Kliknutím vyberiete, aké návody chcete zobraziť.

  Pozn: Na zobrazenie návodov je potrebné byť online, tj. mať pripojenie k internetu.

   

   

 • Távoktatás

  Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!

  A Szlovák Köztársáság Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériumának határozata alapján az alapiskolák felső tagozatán 2020. október 26-tól előreláthatólag 2020. november 27-ig távoktatás folyik. A távoktatást az osztályfőnökök koordinálják, a tananyagot pedig az egyes tantárgyakat tanító pedagógusok teszik elérhetővé a tanulók számára. A távoktatás elsődleges forrása iskolánk weboldala. Továbbá, a hét folyamán a tanulók megkapják belépési adataikat az Edupage oldalra, melyen belül kicsit másképp, mégis hasonló módon szeretnénk hatékonyabbá tenni a tanulást, tanítást. Ahhoz, hogy a tanuló részt tudjon venni a távoktatáson, szükséges mobiltelefon, tablet vagy számítógép, és internetes hozzáférés. Az Edupage oldalra való belépéshez, valamint a mobiltelefonos alkalmazás letöltéséhez segítséget nyújt az előző értesítés. További utasítást, segítséget ezzel kapcsolatosan hamarosan közlünk. Az órarendet továbbra is az osztályfőnököktől tudják megérdeklődni.

  A távoktatásban való részvétel kötelező. Kérjük Önöket, figyeljenek oda, hogy gyermekük rendszeresen oldja meg a feladatokat, valamint kapcsolódjon be az online órákba is. A következő napokban felmérjük, mely tanulóknak nincs lehetősége az online tanulásra. Ezek a tanulók nyomtatott formában fogják megkapni a tanyanyagot és a feladatokat heti rendszerességgel.

  Az alsó tagozatos tanulók számára az iskola kapui nyitva állnak. Az iskolalátogatás számukra kötelező. A tanítás és a napközi is a megszokott módon működik, a higiéniai szabályok betartása mellett.

  Az őszi szünet időpontja az alábbiak szerint változott:

  2020. október 30.

  2020. november 2.

  2020. november 6.

  2020. november 9.

  Ezeken a napokon sem távoktatás, sem iskolai tanítás nem lesz.

  Mindenkinek jó egészséget kívánunk!

   

 • EDUPAGE APP LETÖLTÉSE

  1. Lépés - töltsd le az edupage appot a telefonodra.

  2. Lépés - ha letöltötted az appot, akkor futtasd.

  3. Lépés - amit az oszályfőnöködtől kaptál jelszót és felhasználónevet, azzal jelentkezz be.

  Az Edupage oldalra számítógépről is bejelentkezhetsz. Az iskola weboldalán kattints a prihlásenie linkre a jobb felső sarokban - oda írd aztán a felhasználóneved és a jelszavad.

 • Értesítés az oktatás módjáról

  Tisztelt Szülők, Kedves Tanulók!

  Értesítjük Önöket, hogy a Szlovák Köztársaság Kormányának 2020. október 22-én meghozott döntése alapján, iskolánk felső tagozatán 2020. október 26-tól 2020. november 27-ig távoktatás folyik.

  Az alsó tagozat 2020. október 26-tól újra megnyílik. Kérjük Önöket, hogy gyermeküket csak egészségesen engedjék iskolába. Hőemelkedés, légúti panaszok esetében az iskolába belépni tilos! Ne feledkezzenek meg a védőmaszkok és a papírzsebkendő bebiztosításáról gyermekeik számára.

  Alsó tagozatos pedagógusaink nagy szeretettel várják gyermekeiket.

  Kívánunk jó egészséget, nyugodt időszakot és kitartást!

  Tisztelettel,

  a Szombathy Viktor Alapiskola vezetősége

   

 • Értesítés

  Tisztelt Szülők, Kedves tanulók!

  A Közegészségügyi Hivatal döntése alapján a karatén 2020. október 23-án ér véget. Kérjük Önöket, továbbra is figyeljék gyermekeik egészségügyi állapotát. Amennyiben valamilyen tünetet észlelnek a gyermeken, vegyék fel a kapcsolatot a kezelőorvossal.

  2020. október 23-ig távoktatás folyik a megszokott módon. Ha a további napokban minden jól alakul, s a  Közegészségügyi Hivatal nem határoz másként, 2020. október 26-án megkezdődik az iskolai tanítás.

  Köszönjük kitartásukat, türelmüket, és azt, hogy felelősségteljes hozzáállásuknak hála mihamarább visszatérhetünk az iskolába.

   

 • Értesítés

  Tisztelt Szülők, Kedves tanulók!

  Ezúton értesítjük Önöket, hogy 2020. október 20-ig biztosan zárva tart az iskola. Addigis tanulóink távoktatásban fognak részt venni. A leckéket továbbra is weboldalunkon találják. A hétfői és keddi órarendet az osztályfőnököknél tudják megérdeklődni.

  Az érintett osztályok tanulói és a pedagógusok további utasításig karanténban tartózkodnak.

 • "Frappáns mindennapok"

  Kedves Tanulók!

       Izgalmas időszak elé nézünk. Néhány napig online fogunk találkozni. Ez nem a kötelező „olvasmányok” ideje, inkább töltsük érdekesen, frappáns módon a mindennapokat.

     Tanító nénik és bácsik különféle módszerekkel, feladatokon keresztül juttatják el otthonotokba a költőket, írókat, uralkodókat, a természet világát. Utazhattok a történelem országútján, hegyeken és völgyeken. S ahhoz, hogy egyik korszakból a másikba, akár valamelyik század életébe csöppenjetek, rejtvények és játékos feladatok megoldásán át vezet az út. Ehhez viszont szükséges az angol és a szlovák nyelv ismerete, a számok világa, különböző kísérletek, mérések. Ezeket se hagyjátok figyelmen kívül!

      De ugye az agyunk áttornáztatása után a testünknek sem árt egy kis mozgás.  Tekintsétek meg a mestereitek által kínált lehetőségeket! A lelkünk melengetésének pedig jót fog tenni a zene és a szivárvány összes színének felhasználásával készült rajz.

      De hogyan is juthattok el a fentebb leírtakhoz? Lássuk!            

      Az időkitöltésre szánt órarendet az osztályfőnökök tudatják veletek.

      A feladatokat pedig a következő lépések alapján találjátok meg. (Azok számára, akik

  már tavaly is iskolánk tanulói voltak, nem mutatunk semmi újat. Minden a régi rendszer szerint fog működni.)

  1. lépés: A böngészőbe be kell írni az iskola weboldalát: www.zsszombathyho.sk

  2. lépés: A weboldal bal felén az učitelia/tanárok címszóra kattintva találjátok meg a megfelelő tantárgyat tanító tanárokat.

  3. lépés: A tanár neve mellett látható nagyítóra kattintva nyithatjátok meg a felületet, ahol megtaláljátok a ti osztályotok fülecskéjét.

  4. Lépés. A fülecskére kattintva elétek tárul a feladat. Ha nem találod a fülecskén az osztályodat ne ijedj meg, a kis nyíllal lefelé megnyitva megleled a sajátod.

  Kellemes munkát!

 • Figyelem - 2020. október 14-től az iskola bezár

  Értesítjük a tisztelt Szülőket és Tanulókat, hogy 2020. október 14-től a Közegészségügyi hivatal határozata alapján az iskola bezár.

  Egy pozitív COVID eset megjelenése miatt iskolánk pedagógusai, valamint az 5.A, 8.A, 8.C, 9.A, 9.B osztályokat látogató tanulók otthoni karanténba vonulnak visszavonásig. Tesztelésen fognak részt venni, melynek időpontjáról értesítve lesznek. A tesztek eredményétől függően kapjuk meg a további utasításokat.

  A pedagógusok és a tanulók családtagjai szabadon mozoghatnak.

  A többi osztályt látogató tanulók otthon maradnak. Rájuk a karantén nem vonatkozik, tehát szabadon mozoghatnak.

  Mindenkit kijelentettünk ebédről.

  Kérjük figyeljék weboldalunkat és facebook oldalunkat a további információk miatt. 

 • Értesítés

  A Szombathy Viktor Alapiskola igazgatósága értesíti a tisztelt Szülőket, hogy az Iskolaügyi miniszter bejelentése alapján 2020. október 12-től az alsó tagozatos tanulók számára is kötelező szájmaszkot viselni a tanítási órákon. 

  Minden tanulónak két szájmaszkot kell hozni magával, és továbbra se feledkezzenek meg minden napra papírzsebkendőt biztosítani gyermekeik számára.

  Ezenkívül, ha gyermekük náthás, hőemelkedése vagy egyéb légúti betegségre utaló tünete van, ne engedjék iskolába. 

   

 • Robot világ - 2020/2021

  Ma már a mindennapjaink szerves részét képezi az informatikai tudás, az információs és kommunikációs technikák használata.

  Ezért iskolánk a 2020/2021-es tanévben 3 robot segítségével fogja beépiteni az egyes tanítási órák menetébe  a tanulók informatikai készségeinek fejlesztését, valamint a Robotika szakkör keretein belül gyarapítani fogjuk az algoritmizáció és programozás iránt érdeklődő diákok ismereteit is. 

  Az első és egyben legkisebb robot, az Ozobot nevet viseli, a második egy Mindstroms LEGO-robot, amit a diákok saját kezűleg fognak majd összerakni, s a  harmadik robotunk pedig a Photon névre hallgat. Bízunk benne, hogy elnyerik  diákjaink tetszését, s gyorsan "kisbarátaikká" fogadják majd őket.

  Végezetül, lássuk robotjaink  bemutatkozó fotóit. Hamarosan videófelvételen is megmutatják magukat :)

 • Megkezdődik a 2020/2021-es tanév - bővített információk

  Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!

  2020. szeptember 2-án kezdetét veszi a 2020/2021-es tanév. Iskolánk alsó tagozatos osztályai, valamint az 5.A, 5.B és 5.C osztályok a Béke utcai épületünkben (az orvosi rendelők mellett) lesznek ebben az évben is. Az 5.D és a többi felső tagozatos osztály iskolánk főépületében kapott helyet.

  A tanévkezdés napján, reggel 8:05-kor minden tanuló a saját osztályába érkezik, ahol az osztályfőnök fogja várni. Pedagógusaink és asszisztenseink segítik majd őket az eligazodásban.

  A rendhagyó tanévnyitó 10:00-kor ér véget. Ezen a napon ebéd és napközi nem lesz. (Az ebéddel kapcsolatos információkért a konyhafőnökhöz forduljanak).

  A szülők nem kísérhetik be gyermekeiket az osztályba. Kivételt képez az első évfolyam. A kis elsősöket egy törvényes képviselő kísérheti.

  Belépéskor minden tanuló köteles fertőtleníteni kezeit, majd az osztályába vonul és ott is tartózkodik. Minden tanulónak védőmaszkot kell viselnie. A törvényes képviselő kötelessége bebiztosítani, hogy gyermekénél legyen tartalék védőmaszk és papírzsebkendő minden nap.

  Az alsó tagozatos tanulók számára a védőmaszk viselése saját tantermükön belül ajánlott, de osztályon kívül kötelező.

  A felső tagozatos tanulók számára a védőmaszk viselése kötelező az iskola egész területén.

  Kérjük a szülőket, hogy az alábbi nyomtatványt figyelmesen olvassák el, töltsék ki és írják alá, s azt gyermekük hozza magával a tanévkezdésre.

  vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_aktualizovane.docx

  Az alsó tagozatos tanulók szüleit kérjük, hogy a nyomtatvány hátoldalán tüntessék fel, hogy a 2020/2021-es tanévben gyermekük fog-e járni ebédre és napközibe, illetve római - katolikus vallást, református vallást, vagy etikát szeretne-e látogatni.

  A felső tagozatos tanulók szülei tüntessék fel, római - katolikus vallást, református vallást, vagy etikát szeretne-e látogatni gyermekük, illetve fog-e járni ebédre.

  Amennyiben gyermekénél betegség jeleit észleli, kötelesek jelenteni az osztályfőnöknek, hogy gyermekük nem tud iskolába jönni. Ha gyermekén a COVID -19 betegség jeleit véli felfedezni, azt köteles jelenteni a gyermekorvosnak is (kizárólag telefonon keresztül).

  2020. szeptember 20-ig tornaórát kizárólag a szabadban tartunk, kérjük a tornafelszerelést ennek megfelelően bebiztosítani.

  Felhívjuk a tisztelt Szülők figyelmét, kövessék figyelemmel az aktualitásokat - weboldalunkon, faceboook oldalunkon, a médiában, mivel a jelenlegi járványügyi helyzet miatt gyakoriak a változások.

  Tisztelettel,

  A Szombathy Viktor Alapiskola vezetősége

 • A 2019/2020-as tanév E-tanulói

  Elérkezett a 2019/2020-as tanév vége. A különleges helyzettől eltekintve, ismét sikeres évet zárt a Szombathy Viktor Alapiskola. A tanévzáró során kiosztott dicséretek és jutalomkönyvek mellett dicséretben részesítjük az iskola E-tanulóit, akik a legjobban igyekeztek az otthoni tanulás időszaka alatt. Rendszeresen elvégezték a kiosztott feladatokat, és példaértékű volt a hozzáállásuk. Gratulálunk nekik, s ezúton köszönjük szüleik támogatását!

  Kívánjuk, hogy a megérdemelt nyári szünidőt töltsétek hasznosan, gyűjtsetek élményeket és pihenjetek aktívan!

 • Értesítés -Tanévzáró 2019/2020

  A Szombathy Viktor Alapiskola igazgatósága értesíti a Tisztelt Szülőket és Tanulókat, hogy a 2019/2020-as tanév lezárására 2020. június 30-án, 8:00 -tól 10:00-ig kerül sor.

  Minden tanuló a saját osztályába érkezik reggel.

  A bizonyítványokat az osztályfőnökök osztják ki az utolsó osztályfőnöki óra keretén belül az osztálytermekben.

  A tanévzáró során szükséges betartani a higiéniai szabályokat - maszk viselése, biztonságos távolság betartása.

  Ezen a napon az iskolai ebédlő nem üzemel, valamint a napközi otthon sem látogatható.

 • Szülőföldön magyarul - tájékoztató

  Szeretnénk felhívni a Szülők figyelmét a következő lényeges információkra:

  A pályázati lapokat 2020. június 24-25-én lehet átvenni az Osztályfőnököknél.

  2020. június 24. - Pálfalva, Sútor, Bellény, Gortva, Kerekgede, Balogfala.

  2020. június 25. - Serke, Simonyi, Dobóca, Mártonfalva, Darnya.

  Feled község lakosai is ezeken a napokon vehetik át a pályázati lapokat az Osztályfőnökkel való egyeztetés után.

  Változások:

  BANKSZÁMLASZÁM:

  Lehet bármelyik szlovákiai bankban és bárkinek a nevére megnyitva. (Nem kötelező az OTP bankfiókban és a pályázó nevére.)

  Az igazolás lehet a számlakivonat vagy a szerződés másolata. Nem kell külön igazolást kérni a banktól. (Egyeztetés céljából van rá szükség, hogy nem történt-e elírás a kitöltéskor)

  ADATLAP LEADÁSA:

  Az adatlap és a hozzá tartozó mellékletek postára adásának utolsó dátuma 2020. október 30.

 • Szülői kérdőív

  2020. június 17.

  Kérjük azokat a szülőket, akik a tegnapi nap folyamán jelezték a gyermekük Osztályfőnökénél, hogy gyermekük június 22-től fog iskolába járni, töltsék ki az alábbi linken található kérdőívet 2020. június 18., 14:00-ig.

  Kérdőív

  Köszönjük

  Az iskolába lépés első napján a következő dokumentumot kell kitölteni és leadni:

  pri__loha_2_-_29.5.2020.pdf

   

 • Nemzeti Összetartozás Napja

  A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából iskolánk 8. és 9. osztályos tanulói a Trianon megnevezésű projekt keretén belül készítették el eme kisfilmet.

  Fogadjátok szeretettel, mert ÖSSZETARTOZUNK!

Novinky

Kontakt

 • Základná škola Viktora Szombathyho s VJM - Szombathy Viktor Alapiskola
  Nám. Slobody 141
  98002, Jesenské
 • +421 x 047/5698425

Fotogaléria