Navigácia

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas.
 • Szombathy Viktor szobrának avatása

  Do galérie Szombathy Viktor szobrának avatása boli pridané fotografie.

 • Úszótanfolyam /2019. május 6-10./

  Do galérie Úszótanfolyam /2019. május 6-10./ boli pridané fotografie.

 • XXVIII. Tompa Mihály Országos Verseny 2019 - DÖNTŐ

  Do galérie XXVIII. Tompa Mihály Országos Verseny 2019 - DÖNTŐ boli pridané fotografie.

  Kiáradó örömmel, és nagy-nagy büszkeséggel fogadtuk, hogy iskolánk kilencedikes tanulója, Ruszó Chiara a Tompa Mihály Országos Verseny döntőjében ezüstsávos minősítést szerzett. Gratulálunk neki, és további sikereket kívánunk!

 • Föld Napja projekthét /2019. április 15-26./

  Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

  A Föld napja (április 22.) alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására.

  Mi is csatlakoztunk e nemes mozgalomhoz. Egy teljes héten át eme világnap céljának rendeljük alá magunkat, s igyekszünk a jövő generációjának figyelmét a környezetvédelem fontossága felé irányítani.

  A hét első napján fát, illetve évelős növényeket ültettünk az iskola udvarán. A következő napok a „tisztítsd meg környezeted” jelszó alatt zajlottak. Rengeteg önkéntes diák szívvel-lélekkel állt a feladat elé. Nem kevesebb csillogó szemű emberke vetette bele magát az aszfaltrajz művészetébe. A tevékenységet Fiľo Zsuzsa tanító néni irányította.

  Kíváncsian várjuk az előttünk álló újabb tevékenységeket.

 • Rovásírás - Körzeti forduló - Harkács

  Harkácson a rovásírók népes csoportja találkozott április 5-én. A helyszínen családias hangulat, gyerekközpontú nap várta a résztvevőket. A rovásíró emberkék lelkesen vetették bele magukat a vetélkedő folyamatába.

  A körzeti fordulón intézményünk két korosztállyal is képviseltette magát. Eme korosztályok 2-2 tagja, név szerint: Fejes Bíborka, Barta Dániel, Petrus Réka és Bodnár Nikoletta a szerencsés továbbjutók.

  Gratulálunk, és sok sikert kívánunk a Gútán megrendezésre kerülő országos megmérettetésben!

   

 • OTP - Pénzügyi tréning - Budapest

  Pénzügyi és gazdasági ismeretek fejlesztése

  A tavasz második hónapja is igen mozgalmasan telik iskolánk életében. Április elején
  Magyarország egyik legnagyobb pénzintézete, az OTP BANK szervezésében az 5., 6. és 8.
  évfolyam Budapestre utazhatott, ahol Pénzügyi és gazdasági ismeretek fejlesztés című
  tréningen vehettek részt.
  A foglalkozások játékos formában zajlottak, illetve az együttműködésre alapozódott. Az
  egyik diáklány beszámolója: „ bizonyos tárgyak árait kellett megtippelnünk, aztán kemény
  fejtörést okozott, hogy mi a legkedvesebb az életünkben és mennyiért adnánk el. Majd hármas
  csoportokat alkotva vásároltunk, ha nem költöttük el mind, a fennmaradó összeg sajnos
  elveszett.”
  A napot oklevelek átadásával zárták, s az újabb ismereteket szerzett diáksereg hazafelé vette
  az irányt. Útközben kisebb városnézésre került sor. Megismerkedhettek a vár, a Lánchíd,
  Erzsébet híd, és a Hősök tere történetével, melyet a három kísérő pedagógus mesélt a
  csodálkozó szemű ifjaknak.

   

 • Rovásírás - vetélkedő

  Az idén mi is csatlakoztunk a rovásírás-vetélkedőhöz. A diákok szinte percek alatt sajátították el az ősi magyar jeleket. Ügyes, tenni akaró, újat megismerő emberkék hétről hétre, hónapról hónapra kitartó munkával jutottak az iskolai fordulón való megmérettetésre. A verseny délutánja 2019. március 21-én valósult meg az iskola könyvtárában. 29 lelkes tanuló igyekezett a legjobbat kihozni tudásából. B és C kategóriában folyt a verseny, végül e két korosztályból 3-3 győztes kerekedett felül, akik április 5-én, Harkácson megrendezésre kerülő körzeti fordulón tovább bizonyíthatnak.

  Gratulálunk, és sok sikert kívánunk!

 • EMBER- ÉS TERMÉSZETVÉDELEM NAPJA

  Iskolánkon október 29-én került megrendezésre az EMBER- ÉS TERMÉSZETVÉDELEM NAPJA.

              A felső tagozatos tanulók öt állomáson ismerkedhettek meg a közlekedés szabályaival, a szelektív hulladékgyűjtéssel, a polgárvédelemmel, illetve pontos képet kaptak arról, hogyan kell egy sérült embert elsősegélynyújtásban részesíteni. Az idén új állomásként szerepelt a táborozás a természetben. Diákjaink megtanulhatták, hogyan kell sátrat állítani, mire figyeljenek, ha napsütötte, illetve borongós időben kelnek útra.

              A foglalkozások forgószínpadként működtek, melyeket évfolyamok felváltva, közösen látogattak.

              Rendhagyónak mondható a rendőrségi bemutató, melynek témája: „Rendőrkutyák bevetésen”. A jelenlévő rendőr elmondta, sokszor használják őket rendezvények biztosításakor, bombariadók esetén, és akkor is, ha különféle drogokat kell felkutatni. S mivel ezeknek a kutyáknak nagyon fontos és felelősségteljes munkájuk van, a kiképzésükre is nagy figyelmet fordítanak.

   

 • Aradi vértanúk - emlékműsor /2018. október 5./

  Do galérie Aradi vértanúk - emlékműsor /2018. október 5./ boli pridané fotografie.

 • Egészség hete /2018_október_1-4./

  Do galérie Egészség hete /2018_október_1-4./ boli pridané fotografie.

  Mindenki életében nagyon fontos szerepet játszik az egészséges táplálkozás. A helyes étkezés nem csak a fizikai állapotunkat, de meglepő módon a lelki állapotot is nagyon befolyásolja.

  A gyermekkorban választott ételek minősége egyfajta alapnak is tekinthető, hiszen a beépülő értékes tápanyagok a későbbi egészségi állapotra is pozitív hatással lehetnek. Ha nem jut hozzá a gyermekek szervezete a szükséges ásványi anyagokhoz és vitaminokhoz, az a jövőben immunrendszerük állapotán is megmutatkozhat majd.

  Ennek kapcsán rendeztük meg október első hetében az Egészség hetét iskolánkon. A tanulók megismerkedhettek az egészséges táplálkozás lehetőségeivel, táplálékaink összetevőivel, a vitaminokkal, zöldségfélékkel és a gyümölcsökkel. Megbeszéltük a cukrok és a zsírok szerepét a táplálkozásban.

  A hét minden tízórai szünetében különböző gyümölcsöket és zöldségeket fogyaszthattak a nebulók, melyet évfolyamonként két-két tanuló kínált fel számukra.

  E projekt lezárása a pénteki táplálkozási piramis közös elkészítése.

  „Ha nem törődünk testünkkel, hol fogunk élni?”

 • Sporthét_2018_szeptember_24-28

  Do galérie Sporthét_2018_szeptember_24-28 boli pridané fotografie.

 • Tanévnyitó_2018_szeptember_3

  Do galérie Tanévnyitó_2018_szeptember_3 boli pridané fotografie.

 • Európai Sporthét

  Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amellyel az egész kontinensen népszerűsíteni kívánja a sportot és a testmozgást. Az egész Európára kiterjedő kampány arra ösztönzi az európaiakat, hogy egy héten keresztül többet mozogjanak és azután az egész évben továbbra is aktívak maradjanak.

   

  Ehhez az eseményhez csatlakoztunk mi is, így szeptember 24. és 28. között sportolt az egész iskola. Koordinálta az ötlet iskolán belüli megálmodója Czene Norbert tanító bácsi.

  Mozogtunk az intézmény falain belül, s kívül. A hét minden tanítási napja ötperces tornával kezdődött. Bajnokságot rendeztünk lányoknak felülésben, fiúknak fekvőtámaszban. A futás sem maradhatott el, 1500 m távot teljesítettek diákjaink. Kedden délután kerékpárral tekertünk Feled-Kurinc távon, oda s vissza. Csütörtök az úszás napja volt, az úszni vágyóknak a rimaszombati fedett uszoda adott helyet.

  A visszhang pozitív mind a pedagógusok, mind a tanulók részéről. Soha nem feledett mosolygós, sportra kész fiatalokat láthattunk. Hajrá, sport!

 • EURÓPAI SPORTHÉT

  2018. szeptember 23 – 28.

   

  Bevezető:

  Az európai sporthétről Czene N. elkészít egy rövid bevezető szöveget. Hétfőn az osztályfőnöki órán az osztályfőnökök ismertetik a tanulókkal az ezzel kapcsolatos programokat és feladatokat.

  Programok, feladatok:

  1. Hétfőtől péntekig: az első tanítási órák elején rövid reggeli torna. 5 – 10 perc, egyszerű gyakorlatok.

   Felelős: az adott órán lévő pedagógus

  2. Hétfőtől péntekig: a 15 perces szünetekben Zumba, torna zenére. Helyszín az iskola udvara vagy a folyosók.

  Felelős: Czene N.

  3. Hétfő, szerda, péntek: a torna óra keretén belül – futóverseny, fekvőtámasz bajnokság      (fiúk), felülés bajnokság (lányok), sport és mozgásos játékok.

  Felelős: a tornaórát tanító pedagógusok

  4. Kedd délután: biciklitúra Feled – Ivanovo – Jánošíky – Močiar -  Kurinc és vissza. Kb. 20 km, 2 óra. Tanulók részvétele jelentkezéstől függően, hétfőig (9.24.). Felszerelés: kerékpár, sisak, ivóvíz. Indulás 13.30-kor, érkezés kb. 15.30.                                                                                                                                                    (Rossz idő esetén kerékpár ugyességi verseny az iskolában.)

  Felelős: Czene N

  5. Szerda délután: foci bajnokság – fiúk (4+1 csapatok jelentkezése), kidobó bajnokság – lányok. Helyszín a tornaterem és a multifunkciós pálya. Csapatok jelentkezése hétfőig (9.24.).                                                                                                    (Rossz idő esetén szerda kidobó, péntek foci a tornateremben.)

  Felelős: Czene N., Jakab J.

  6. Csütörtök: Úszás a rimaszombati fedett uszodában. Tanulók részvétele jelentkezéstől függően. Jelentkezni hétfőig (9.24.).  Utazás autóbusszal, fizetős (kb. 10 euro)!!! Indulás 11.30, érkezés 14.00 (ez még változhat, lehet hogy hamarabb megyunk).

  Felelős: Czene N.

  Befejezés: „Az egészséges életmód hetének“ kiértékelésével egybekötve. Az egyes versenyek helyezettjei értékelve lesznek és jutalomban részesülnek.             

 • Ballagás /2018. június 29./

  Do galérie Ballagás /2018. június 29./ boli pridané fotografie.

 • Becsületkönyv 2018

  Do galérie Becsületkönyv 2018 boli pridané fotografie.

 • Punka Gyula rajzverseny /2018. június 22./

  Do galérie Punka Gyula rajzverseny /2018. június 22./ boli pridané fotografie.

 • Projektnap /2018. június 8./

  Do galérie Projektnap /2018. június 8./ boli pridané fotografie.

 • Projektnap

  2018. június 8.

             Az idén, június 8-án iskolánk adott otthont az immáron 11. alkalommal megrendezésre kerülő pedagógiai projektnapnak. Nem is kaphatott volna méltóbb helyet a rendezvény, hiszen Szombathy Viktor, iskolánk névadójának állított emléket a Várról várra címet viselő projekt.

           A vendégeket, fellépő csapatokat és mentoraikat intézményünk igazgatónője, Ziman Ágota üdvözölte, jelen volt Feled község polgármestere: ”Meggyőződésem, hogy ahogyan a múltban megváltoztatták a világ arcát, így ezt a ma fiataljai is meg tudják tenni”.   Végül, de nem utolsó sorban a projekt irányítója, Ádám Zita szólt a jelenlévőkhöz: „Szeretné, ha a jövő év júniusában el tudná mondani, egy tucat projektnapot tudhatunk a tarsolyunkban.”

             Valóban várról várra barangoltunk. A tizennégy csapat segítségével jártunk többek között a csetneki vásárban, Krasznahorkán, Ajnácskőn, Korponán, tanúi voltunk egy középkori lakodalomnak is.  Az idő-be-ugrókkal visszarepültünk a 17. századba, ahol Wesselényi Ferenc, Fülek főkapitánya, majd későbbi nádor és Széchy Mária bimbózó kapcsolatának részesei lehettünk. A kevés ismeretanyaggal rendelkező, 2013-ban feltárt Serke község határában található Kapla várának története szemünk előtt kelt életre a romokból.

  Elmondhatjuk, élővé vált a történelem a feledi kultúrház színpadán.

              A kézműveskedni vágyó diákok kukoricacsuhéból készíthettek pillangókat, avagy szitakötőket. De az ékszerek szerelmesi sem panaszkodhatnak, szebbnél szebb karkötőket, nyakláncokat alkothattak különböző színű és méretű gyöngyökből.

              Megtisztelő volt számunkra Vadkerti Imre 2018-as év Tehetség Nagykövetének kinevezése, melyet e napon Vörös Máriától, az SZMPSZ megbízott elnökétől „tiszta szívvel” vehette át.

              Köszönjük Nektek, várakat uraló kapitányok és várkisasszonyok! Kívánjuk, a jövő évben is ilyen kitartással sikerüljön teljesítenetek elképzeléseiteket, ötleteiteket!

   

 • Kobold koncert 2018. május 28.

  Do galérie Kobold koncert 2018. május 28. boli pridané fotografie.

  Május 28-án járt nálunk a Kobold nevű zenekar. A versek megzenésítésével foglalkozó együttes fergeteges szórakozást nyújtott tanulóink és pedagógusaink számára egyaránt. A könnyed, egyórás előadásukkal a hétköznapok forgatagából észrevétlenül emeltek ki kicsiket, s nagyokat egyaránt. A tanulók napokig dúdolták az elhangzott dalokat.

  Köszönjük Nektek, kedves Koboldok!

   

Novinky

Kontakt

 • Základná škola Viktora Szombathyho s VJM - Szombathy Viktor Alapiskola
  Nám. Slobody 141
  98002, Jesenské
 • +421 x 047/5698425

Fotogaléria