Navigácia

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas.
 • Értesítés

  Tisztelt Szülők, Kedves tanulók!

  Ezúton értesítjük Önöket, hogy 2020. október 20-ig biztosan zárva tart az iskola. Addigis tanulóink távoktatásban fognak részt venni. A leckéket továbbra is weboldalunkon találják. A hétfői és keddi órarendet az osztályfőnököknél tudják megérdeklődni.

  Az érintett osztályok tanulói és a pedagógusok további utasításig karanténban tartózkodnak.

 • "Frappáns mindennapok"

  Kedves Tanulók!

       Izgalmas időszak elé nézünk. Néhány napig online fogunk találkozni. Ez nem a kötelező „olvasmányok” ideje, inkább töltsük érdekesen, frappáns módon a mindennapokat.

     Tanító nénik és bácsik különféle módszerekkel, feladatokon keresztül juttatják el otthonotokba a költőket, írókat, uralkodókat, a természet világát. Utazhattok a történelem országútján, hegyeken és völgyeken. S ahhoz, hogy egyik korszakból a másikba, akár valamelyik század életébe csöppenjetek, rejtvények és játékos feladatok megoldásán át vezet az út. Ehhez viszont szükséges az angol és a szlovák nyelv ismerete, a számok világa, különböző kísérletek, mérések. Ezeket se hagyjátok figyelmen kívül!

      De ugye az agyunk áttornáztatása után a testünknek sem árt egy kis mozgás.  Tekintsétek meg a mestereitek által kínált lehetőségeket! A lelkünk melengetésének pedig jót fog tenni a zene és a szivárvány összes színének felhasználásával készült rajz.

      De hogyan is juthattok el a fentebb leírtakhoz? Lássuk!            

      Az időkitöltésre szánt órarendet az osztályfőnökök tudatják veletek.

      A feladatokat pedig a következő lépések alapján találjátok meg. (Azok számára, akik

  már tavaly is iskolánk tanulói voltak, nem mutatunk semmi újat. Minden a régi rendszer szerint fog működni.)

  1. lépés: A böngészőbe be kell írni az iskola weboldalát: www.zsszombathyho.sk

  2. lépés: A weboldal bal felén az učitelia/tanárok címszóra kattintva találjátok meg a megfelelő tantárgyat tanító tanárokat.

  3. lépés: A tanár neve mellett látható nagyítóra kattintva nyithatjátok meg a felületet, ahol megtaláljátok a ti osztályotok fülecskéjét.

  4. Lépés. A fülecskére kattintva elétek tárul a feladat. Ha nem találod a fülecskén az osztályodat ne ijedj meg, a kis nyíllal lefelé megnyitva megleled a sajátod.

  Kellemes munkát!

 • Figyelem - 2020. október 14-től az iskola bezár

  Értesítjük a tisztelt Szülőket és Tanulókat, hogy 2020. október 14-től a Közegészségügyi hivatal határozata alapján az iskola bezár.

  Egy pozitív COVID eset megjelenése miatt iskolánk pedagógusai, valamint az 5.A, 8.A, 8.C, 9.A, 9.B osztályokat látogató tanulók otthoni karanténba vonulnak visszavonásig. Tesztelésen fognak részt venni, melynek időpontjáról értesítve lesznek. A tesztek eredményétől függően kapjuk meg a további utasításokat.

  A pedagógusok és a tanulók családtagjai szabadon mozoghatnak.

  A többi osztályt látogató tanulók otthon maradnak. Rájuk a karantén nem vonatkozik, tehát szabadon mozoghatnak.

  Mindenkit kijelentettünk ebédről.

  Kérjük figyeljék weboldalunkat és facebook oldalunkat a további információk miatt. 

 • Értesítés

  A Szombathy Viktor Alapiskola igazgatósága értesíti a tisztelt Szülőket, hogy az Iskolaügyi miniszter bejelentése alapján 2020. október 12-től az alsó tagozatos tanulók számára is kötelező szájmaszkot viselni a tanítási órákon. 

  Minden tanulónak két szájmaszkot kell hozni magával, és továbbra se feledkezzenek meg minden napra papírzsebkendőt biztosítani gyermekeik számára.

  Ezenkívül, ha gyermekük náthás, hőemelkedése vagy egyéb légúti betegségre utaló tünete van, ne engedjék iskolába. 

   

 • Robot világ - 2020/2021

  Ma már a mindennapjaink szerves részét képezi az informatikai tudás, az információs és kommunikációs technikák használata.

  Ezért iskolánk a 2020/2021-es tanévben 3 robot segítségével fogja beépiteni az egyes tanítási órák menetébe  a tanulók informatikai készségeinek fejlesztését, valamint a Robotika szakkör keretein belül gyarapítani fogjuk az algoritmizáció és programozás iránt érdeklődő diákok ismereteit is. 

  Az első és egyben legkisebb robot, az Ozobot nevet viseli, a második egy Mindstroms LEGO-robot, amit a diákok saját kezűleg fognak majd összerakni, s a  harmadik robotunk pedig a Photon névre hallgat. Bízunk benne, hogy elnyerik  diákjaink tetszését, s gyorsan "kisbarátaikká" fogadják majd őket.

  Végezetül, lássuk robotjaink  bemutatkozó fotóit. Hamarosan videófelvételen is megmutatják magukat :)

 • Megkezdődik a 2020/2021-es tanév - bővített információk

  Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!

  2020. szeptember 2-án kezdetét veszi a 2020/2021-es tanév. Iskolánk alsó tagozatos osztályai, valamint az 5.A, 5.B és 5.C osztályok a Béke utcai épületünkben (az orvosi rendelők mellett) lesznek ebben az évben is. Az 5.D és a többi felső tagozatos osztály iskolánk főépületében kapott helyet.

  A tanévkezdés napján, reggel 8:05-kor minden tanuló a saját osztályába érkezik, ahol az osztályfőnök fogja várni. Pedagógusaink és asszisztenseink segítik majd őket az eligazodásban.

  A rendhagyó tanévnyitó 10:00-kor ér véget. Ezen a napon ebéd és napközi nem lesz. (Az ebéddel kapcsolatos információkért a konyhafőnökhöz forduljanak).

  A szülők nem kísérhetik be gyermekeiket az osztályba. Kivételt képez az első évfolyam. A kis elsősöket egy törvényes képviselő kísérheti.

  Belépéskor minden tanuló köteles fertőtleníteni kezeit, majd az osztályába vonul és ott is tartózkodik. Minden tanulónak védőmaszkot kell viselnie. A törvényes képviselő kötelessége bebiztosítani, hogy gyermekénél legyen tartalék védőmaszk és papírzsebkendő minden nap.

  Az alsó tagozatos tanulók számára a védőmaszk viselése saját tantermükön belül ajánlott, de osztályon kívül kötelező.

  A felső tagozatos tanulók számára a védőmaszk viselése kötelező az iskola egész területén.

  Kérjük a szülőket, hogy az alábbi nyomtatványt figyelmesen olvassák el, töltsék ki és írják alá, s azt gyermekük hozza magával a tanévkezdésre.

  vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_aktualizovane.docx

  Az alsó tagozatos tanulók szüleit kérjük, hogy a nyomtatvány hátoldalán tüntessék fel, hogy a 2020/2021-es tanévben gyermekük fog-e járni ebédre és napközibe, illetve római - katolikus vallást, református vallást, vagy etikát szeretne-e látogatni.

  A felső tagozatos tanulók szülei tüntessék fel, római - katolikus vallást, református vallást, vagy etikát szeretne-e látogatni gyermekük, illetve fog-e járni ebédre.

  Amennyiben gyermekénél betegség jeleit észleli, kötelesek jelenteni az osztályfőnöknek, hogy gyermekük nem tud iskolába jönni. Ha gyermekén a COVID -19 betegség jeleit véli felfedezni, azt köteles jelenteni a gyermekorvosnak is (kizárólag telefonon keresztül).

  2020. szeptember 20-ig tornaórát kizárólag a szabadban tartunk, kérjük a tornafelszerelést ennek megfelelően bebiztosítani.

  Felhívjuk a tisztelt Szülők figyelmét, kövessék figyelemmel az aktualitásokat - weboldalunkon, faceboook oldalunkon, a médiában, mivel a jelenlegi járványügyi helyzet miatt gyakoriak a változások.

  Tisztelettel,

  A Szombathy Viktor Alapiskola vezetősége

 • A 2019/2020-as tanév E-tanulói

  Elérkezett a 2019/2020-as tanév vége. A különleges helyzettől eltekintve, ismét sikeres évet zárt a Szombathy Viktor Alapiskola. A tanévzáró során kiosztott dicséretek és jutalomkönyvek mellett dicséretben részesítjük az iskola E-tanulóit, akik a legjobban igyekeztek az otthoni tanulás időszaka alatt. Rendszeresen elvégezték a kiosztott feladatokat, és példaértékű volt a hozzáállásuk. Gratulálunk nekik, s ezúton köszönjük szüleik támogatását!

  Kívánjuk, hogy a megérdemelt nyári szünidőt töltsétek hasznosan, gyűjtsetek élményeket és pihenjetek aktívan!

 • Értesítés -Tanévzáró 2019/2020

  A Szombathy Viktor Alapiskola igazgatósága értesíti a Tisztelt Szülőket és Tanulókat, hogy a 2019/2020-as tanév lezárására 2020. június 30-án, 8:00 -tól 10:00-ig kerül sor.

  Minden tanuló a saját osztályába érkezik reggel.

  A bizonyítványokat az osztályfőnökök osztják ki az utolsó osztályfőnöki óra keretén belül az osztálytermekben.

  A tanévzáró során szükséges betartani a higiéniai szabályokat - maszk viselése, biztonságos távolság betartása.

  Ezen a napon az iskolai ebédlő nem üzemel, valamint a napközi otthon sem látogatható.

 • Szülőföldön magyarul - tájékoztató

  Szeretnénk felhívni a Szülők figyelmét a következő lényeges információkra:

  A pályázati lapokat 2020. június 24-25-én lehet átvenni az Osztályfőnököknél.

  2020. június 24. - Pálfalva, Sútor, Bellény, Gortva, Kerekgede, Balogfala.

  2020. június 25. - Serke, Simonyi, Dobóca, Mártonfalva, Darnya.

  Feled község lakosai is ezeken a napokon vehetik át a pályázati lapokat az Osztályfőnökkel való egyeztetés után.

  Változások:

  BANKSZÁMLASZÁM:

  Lehet bármelyik szlovákiai bankban és bárkinek a nevére megnyitva. (Nem kötelező az OTP bankfiókban és a pályázó nevére.)

  Az igazolás lehet a számlakivonat vagy a szerződés másolata. Nem kell külön igazolást kérni a banktól. (Egyeztetés céljából van rá szükség, hogy nem történt-e elírás a kitöltéskor)

  ADATLAP LEADÁSA:

  Az adatlap és a hozzá tartozó mellékletek postára adásának utolsó dátuma 2020. október 30.

 • Szülői kérdőív

  2020. június 17.

  Kérjük azokat a szülőket, akik a tegnapi nap folyamán jelezték a gyermekük Osztályfőnökénél, hogy gyermekük június 22-től fog iskolába járni, töltsék ki az alábbi linken található kérdőívet 2020. június 18., 14:00-ig.

  Kérdőív

  Köszönjük

  Az iskolába lépés első napján a következő dokumentumot kell kitölteni és leadni:

  pri__loha_2_-_29.5.2020.pdf

   

 • Nemzeti Összetartozás Napja

  A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából iskolánk 8. és 9. osztályos tanulói a Trianon megnevezésű projekt keretén belül készítették el eme kisfilmet.

  Fogadjátok szeretettel, mert ÖSSZETARTOZUNK!

 • Értesítés

  2020. június 1-től az alapiskola alsó tagozatának, valamint az 5. évfolyamnak lehetősége lesz iskolába járni. A tanulócsoportok létszáma limitált, ezért azon szülők gyermekei lesznek előtérbe helyezve, akik az egészségügyben, iskolaügyben, tűzoltóságnál, rendőrségnél, mentőszolgálatnál dolgoznak, valamint a szociálisan hátrányos helyzetű családban élő gyermekek.

  Kedves Szülő, amennyiben Ön úgy dönt, hogy gyermeke 2020. június 1-től fog iskolába járni, az Iskolaügyi Minisztérium irányelve alapján Ön:

  • felelős azért, hogy gyermeke iskolába érkezésekor és onnan való távozásakor be legyenek tartva a higiéniai, epidemiológiai intézkedések – maszk viselése, megfelelő távolság betartása, kezek fertőtlenítése, tehát gyermeke csak a vele egy háztartásban élő törvényes képviselővel érkezhet az iskolába és távozhat az iskolából
  • az iskola szabályzata szerint eddig is szükséges tisztasági csomagon, váltócipőn kívül, köteles minden napra bebiztosítani gyermeke számára két védőmaszkot és elegendő papír zsebkendőt
  • köteles betartani az iskola igazgatójának jelen helyzetre való tekintettel meghozott döntéseit az iskolalátogatás megváltozott feltételeivel kapcsolatosan
  • a gyermek iskolába lépése előtt köteles kitölteni az alábbi nyilatkozatot (az iskolalátogatás 3 napos megszakítása során a nyilatkozatot újra ki kell tölteni)   
  • pri__loha_2_29_5_2020.pdf
  • abban az esetben, ha gyermekénél fennáll a COVID19 megbetegedés gyanúja, vagy bebizonyosodott, hogy gyermeke fertőzött, illetve karanténba került, köteles azonnali hatállyal értesíteni a gyermekét tanító pedagógust és az iskola igazgatónőjét. Ebben az esetben gyermeke nem járhat iskolába.

  Kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy az alábbi linken található kérdőív kitöltésével jelezzék felénk szándékukat a gyermekük iskolába járásával kapcsolatosan.

  Kérdőív

 • Továbbtanulás - további információk

  Tisztelt szülők, figyelmükbe ajánljuk azoknak a középiskoláknak a weboldalát, melyekben gyermekeik szeretnék folytatni a tanulmányaikat a 9. évfolyam befejeztével. Kérjük Önöket, kövessék figyelemmel az új információkat, ajánlásokat a kiválasztott iskolával kapcsolatosan. Kérdéseikkel fordulhatnak iskolánk nevelési tanácsadójához is.

  Gymnázium Ivana Kraska, Hostinského 3, Rimavská Sobota

  Tompa Mihály Református Gimnázium, Daxnerova 42, Rimavská Sobota

  SOŠ J. Kalinčiaka, Daxnerova 42, Fiľakovo

  SOŠ Hotelových služieb a dopravy, Zvolenská cesta 83, Lučenec

  Súkromná SOŠ, Novomeského 2070, Rimavská Sobota

  Obchodná Akadémia, Mikszátha 1, Rimavská Sobota

  SOŠ Obchodu a služieb, Športová 1, Rimavská Sobota

  SOŠ Veterinárna, Námestie mladých poľnohospodárov 2, Košice – Barca

  SOŠ technická a agropotravinárska, Okružná 61, Rimavská Sobota

 • Továbbtanulás

  Értesítés

  A Szombathy Viktor Alapiskola igazgatósága értesíti azokat a tanulókat, akik 2020. szeptemberétől középiskolában, vagy szakmunkásképzőben szeretnék folytatni tanulmányaikat, hogy a beiratkozási lapok benyújtására 2020. május 11-én (hétfőn) és 2020. május 12-én (kedden) kerül sor, 9:00-tól 12:00-ig, az iskola főépületében, az előírt higiéniai szabályok betartása mellett. (maszk viselése, kesztyű és saját toll használata).

 • Anyák napja alkalmából 💓🌷

 • „Szülőföldön nagyarul” - Értesítés

  A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által a 2019/2020-as tanévre meghirdetett „Szülőföldön magyarul” támogatási program pályázatára a kérelmek benyújtási időszakát meghosszabbították a COVID-19 okozta világjárvány miatt.

  A kitöltendő adatlapokat az iskolák megnyitása után lehet majd átvenni.

  A kérelmeket a kötelező mellékletekkel együtt 2020. október 30-ig lehet benyújtani.

 • VÁLTOZÁS! Az első évfolyamba való beiratkozás - Új időpontok

  a 2020/2021-es tanévre

  A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében és a Szlovák Köztársaság Központi krízis stábjának rendelete értelmében az elsősök beiratkozása a 2020/2021-es tanévre elektronikus formában történik.

  Kérjük a 2013. szeptember 1 – 2014. augusztus 31. között született, azaz idén hatodik életévüket betöltő gyermekek szüleit, hogy töltsék ki az alábbi linkeken található nyomtatványokat (Beíratási kérvény, Beíratási kérdőív) és küldjék el azokat az iskola e-mail címére – zs.szombathyho@stonline.sk.

  A beiratkozás időpontja: 2020. április 15 – 2020. április 30.

  Amennyiben a gyermek törvényes képviselője valamilyen oknál fogva nem tudja elektronikusan kitölteni a kérdőívet, lehetősége nyílik személyesen beíratni gyermekét az 1. évfolyamba  2020. április 22-től 2020. április 24-ig  a Szombathy Viktor Alapiskola főépületében a gyermekek személyes jelenléte nélkül betartván a higiéniai és járványügyi intézkedéseket (szájmaszk, kesztyű).

  Érdeklődők a környező községekből 2020. április 22. 9:00-tól 12:00-ig

  Feled 2020. április 23. 9:00-tól 12:00-ig

  Pálvalfa 2020. április 24. 9:00-tól 12:00-ig

  A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok: a gyermek keresztlevele, a törvényes képviselő személyi igazolványa.

                               

  Amennyiben a gyermek a hatodik életévének betöltése után testileg, vagy lelkileg nem kellőképpen fejlett, a törvényes képviselő a beiratkozás folyamán kérvényezheti az iskola igazgatónőjénél a kötelező iskolalátogatás elhalasztását egy évre. A halasztásról szóló határozatot az igazgatónő az általános gyermekorvos illetve a nevelési tanácsadó és megelőző intézmény ajánlása alapján adja ki, melyeket legkésőbb négy héttel az oktatás rendkívüli megszakításának befejezése után kell benyújtani.

   

  Abban az esetben, ha gyermeke a 2020/2021-es tanév kezdete után, 2020. december 31-ig tölti be hatodik életévét, a beiratkozási kérvényhez szükséges a pedagógiai-pszichológiai tanácsadó és az általános gyermekorvos nyilatkozata, melyet legkésőbb négy héttel az oktatás rendkívüli megszakításának befejezése után kell benyújtani.


  A RÁKÓCZI SZÖVETSÉG tájékoztatása alapján értesítjük Önöket, hogy a magyar iskola első évfolyamába beiratkozó gyermekek a 2020/2021-es tanévben is megkapják az iskolatáskákat, legkésőbb az iskolakezdés időpontjában. Level_a_szul__knek_-_iskolataska_2020_aprilis_Felvidek.pdf

  A beíratkozás során szükséges kitölteni a pályázati igénylőlapot, melyet az alábbi linken lehet letölteni.

  palyazati_igenylolap_MIP_2020.doc

  Weboldalunkat folyamatosan frissítjük az újabb információkkal és teendőkkel.

 • Az alapiskolás tanulók értékelése az oktatás felfüggesztése által okozott rendkívüli helyzetben

  Értesítés

  Az iskola igazgatósága az Oktatásügyi Minisztérium által kiadott irányelv alapján értesíti a tisztelt szülőket és tanulókat, hogy mivel a felfüggesztett oktatás idején fennálló feltételek nem teszik lehetővé bizonyos tantárgyak célkitűzéseinek teljes megvalósítását, a nevelési tantárgyak a 2019/2020-as tanév második félévében nem lesznek érdemjegyekkel értékelve.

  A rendkívüli helyzet idején az első évfolyamban a folyamatos és az évvégi értékelés is szóbeli értékelés formájában történik.

  A felfüggesztett iskolai oktatás során a tanulók oktatási teljesítményének értékelése a tanulók munkája és a velük, illetve szülőkkel folytatott kommunikáció alapján történik.

  A rendkívüli helyzet idejében kivételes helyzetekben elrendelhető azoknak a felső tagozatos tanulóknak a magasabb évfolyamba való lépés előtti vizsgáztatása, akik szubjektív okoknál fogva nem teljesítették a távoktatás követelményeit és az oktatást felfüggesztését megelőző időszakban elégtelen eredményt értek el. A bizottsági vizsgát legkésőbb 2020. augusztus 31-ig lehet letenni.

  A rendkívüli helyzet idejében azok a felső tagozatos tanulók, akik az első félévben kettő vagy több tantárgyból elégtelen osztályzatot kaptak vagy nem voltak osztályozva, legkésőbb 2020. augusztus 31-ig tehetik le a bizottsági vizsgát.

 • Az Iskolaügyi Minisztérium határozata - 2020. március 26.

  Tisztelt szülők,

  az alábbi link megnyitásával olvashatják a legfontosabb infomációkat a tanév menetét illetően.

 • 2020. március 28.

Novinky

Kontakt

 • Základná škola Viktora Szombathyho s VJM - Szombathy Viktor Alapiskola
  Nám. Slobody 141
  98002, Jesenské
 • +421 x 047/5698425

Fotogaléria