Navigácia

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas.
 • Tudomány és technika hete

  Do galérie Tudomány és technika hete boli pridané fotografie.

 • Számol az egész iskola

  Do galérie Számol az egész iskola boli pridané fotografie.

 • Ochtinai aragonit barlang

  Do galérie Ochtinai aragonit barlang boli pridané fotografie.

 • Nagymamákkal - mézeskalácsot

  Do galérie Nagymamákkal - mézeskalácsot boli pridané fotografie.

 • Kézműves foglalkozás

  Do galérie Kézműves foglalkozás boli pridané fotografie.

 • Karácsony váró

  Do galérie Karácsony váró boli pridané fotografie.

 • Egy millió gyermek imádkozik

  Do galérie Egy millió gyermek imádkozik boli pridané fotografie.

 • Focitorna 2019

  Do galérie Focitorna 2019 boli pridané fotografie.

 • Sport hete

  Do galérie Sport hete boli pridané fotografie.

 • Betlehem

  Do galérie Betlehem boli pridané fotografie.

 • Technika hete projekt /2019.november 11-15/ - 1. nap

  Do galérie Technika hete projekt /2019.november 11-15/ - 1. nap boli pridané fotografie.

  Iskolánkon november 11-ével kezdődően ismét kezdetét vette a sokak által méltán várt projekthét, a Technika hete.

  Az első nap Léváról érkeztek előadóink, akik interaktív bemutatójukkal elvarázsolták kíváncsi tanulóinkat. A gyermekek nemcsak megfigyelhették, de maguk is kipróbálhatták magukat egy-egy kísérlet megvalósításában.

 • Rimaszombati tanulmányút /2019. október 29./

  Do galérie Rimaszombati tanulmányút /2019. október 29./ boli pridané fotografie.

  Október a könyvtárak hónapja. Ennek apropóján hetedikes tanulóink látogatást tettek a rimaszombati Matej Hrebend nevét viselő könyvtárba, mely a járás legnagyobb ilyen jellegű intézménye. Az izgalmas előadást követően a város egykori gazdag kultúrális életébe is bepillantást nyertünk. A főteret bebarangolva számos régi épület titkát tártuk fel, melyek emlékét ma már csak egy-egy megkopott emléktábla őrzi. Igyekeztünk a tanulmányutat összekötni a magyar és a szlovák irodalmi vonatkozásokkal. Ezért kérésünkre az előadások egy része szlovákul, másik része magyarul zajlott. A tanulók ismét jól érezték magukat, és rengeteg hasznos információval tértek haza. 

 • Ember- és természet védelmének napja /2019.október 28./

  Az ember- és természet védelmének napján iskolánkon a tájékozódásé, azon belül is a tájfutásé volt a főszerep. Az osztályok a kapott térkép és osztályfőnökük segítségével kódokat kerestek, melyek Feled község megjelölt területein voltak elhelyezve. Tanulóink a rossz idő ellenére is nagyon jól érezték magukat, és meglepően rövid idő alatt kiismerték magukat a térképen. 

  A nap második felében diákjaink ügyességét tettük próbára a tornateremben rögtönzött "Exatlon" pályán. 

  A nap végére kellemesen elfáradt tanár és diák egyaránt. :)

 • Közlemény - iskolai ebéd

  Tisztelt szülők,

  kérjük Önöket, amennyiben gyermekük az iskolai étkezdében ebédel, hogy a gyermeket jelentsék ki az ebédről, ha nem jön iskolába. A gyeremeket az adott napról előző délután 14:00-ig kell kijelenteni a következő telefonszámon: 0475698139.

  Amennyiben ezen kötelességüknek nem tesznek eleget, az aznapi ebédet ki kell fizetni (1,20 EUR / ebéd).  

   

 • Emlékezés a tizenhárom aradi vértanúra

  Do galérie Emlékezés a tizenhárom aradi vértanúra boli pridané fotografie.

 • Tanévnyitó

  Do galérie Tanévnyitó boli pridané fotografie.

 • Becsületkönyv /2019. június 24./

  Do galérie Becsületkönyv /2019. június 24./ boli pridané fotografie.

 • Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny döntő - Rozsnyó /2019. június 3-4/

  Iskolánk tanulói június 3-án és 4-én Rozsnyón mérték össze tudásukat az Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny országos döntőjében. Arany sávos minősítést szerzett Ruszó Chiara /3. kat./ és Máté Ágnes /2. kat./, valamint bronz sávos lett Varga Máté az 1. kategóriában. Gratulálunk tanulóinknak és a felkészítő pedagógusoknak.

 • Szombathy Viktor Nap - Gyermeknap /2019. május 31./

  Do galérie Szombathy Viktor Nap - Gyermeknap /2019. május 31./ boli pridané fotografie.

  Május hónapunk is igen gazdag volt iskolánk tevékenységében. Három fordulóban is megjártuk az ország nyugati részét, egész pontosan Gútán és Dunaszerdahelyen képviseltette magát intézményünk. Első ízben 10-én a XV. Felvidéki Országos Rovásírás-vetélkedő és Műveltségi Találkozó döntőjére utaztunk, ahonnan újabb tapasztalattal, élménnyel tértünk haza.

  Zagyi Beáta tanító néni és a Csoda Csajok csapata a 15-én megrendezésre kerülő Katedra Irodalomversenyen tanúbizonyságot tehetett milyen elmélyült tudásban van részük Fekete István A koppányi aga testamentuma című művében.

  Majd a 44. Duna Menti Tavasz megnevezést viselő fesztivál már-már állandó fellépői a Meseláda Bábcsoport. Makó Kovács Erika tanító néni mesterfokon készíti fel a bábokat életre keltő diákokat. Az idén is Gyémántsáv minősítést kapott Az égig érő fa előadásáért.

  Mindannyiuknak gratulálunk, és további sikereket kívánunk!

  A sok munka után jöhet a megérdemelt lazítás. Pénteken, vagyis 31-én került sor iskolánk gyermeknapi programjára. E jeles nap évek óta a Szombathy Viktor Nap címet viseli.

  Az alsó tagozatos tanulóink az újrahasznosítás vonalon maradva különböző méretű várat épített, illetve megismerkedtek a gombfelvarrás menetével is. A nagyobbak szintén könnyed szórakozással, kikapcsolódva, ismereteket szerezve töltötték e napot.

  Kisebb csoportokat alakítva a következő foglalkozások közül választhattak, s ügyeskedhettek diákjaink. A kvíz játékok szerelmesei a „Száll a rege…” vetélkedőn mozgathatták meg agytekervényeiket. A művészlelkű kisemberek a „Kézműves”, avagy a „Rajz” világát választották. Az izgő-mozgó tanulóink körében a „Kidobó”, esetleg a „Foci” volt nyerő. Nem utolsó sorban a „Zumba”, mely a táncos lábú lányokat ragadta magával. S ebben a számítógép uralta világban a „Hálózati játékok” programpont sem maradhatott ki.

  Az idei gyermeknapi eseménysorozat fényét iskolánk névadójának, Szombathy Viktor szobrának leleplezése emelte. A szobor készítője Borbás Róbert. A rendezvényen tiszteletét tette Feled község polgármestere, Mihályi Gábor, a település elöljárója, Borbás Tibor úr, és jelen volt Bódi Katalin, a Feledi Kistérségi Tanügyi Hivatal módszertani vezetője.

  Ünnepi gondolatot hallhattunk Ziman Ágota igazgatónőtől, aki ismertette az író munkásságát és a szobor megtervezésének lépéseit. Eme magasztos hangulatot alkalmi énekkarunk zárta Pósa Lajos Magyar vagyok versének éneklésével.

 • Szombathy Viktor szobrának avatása

  Do galérie Szombathy Viktor szobrának avatása boli pridané fotografie.

Novinky

Kontakt

 • Základná škola Viktora Szombathyho s VJM - Szombathy Viktor Alapiskola
  Nám. Slobody 141
  98002, Jesenské
 • +421 x 047/5698425

Fotogaléria