Navigácia

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas.

Ing. Agneša Sósiková

June 17, 2020

Kedves Tanulók,

az utolsó előtti feladatotok az, hogy írjatok rövid beszámolót arról, hogyan éltétek meg a 2020. március 16-tól tartó időszakot.

Hogy sikerült Nektek alkalmazkodni az "online üzemmódhoz" a tanulással kapcsolatosan, mi tetszett, mi nem, mi volt nehéz.... mivel töltöttétek a szabadidőtöket, csináltatok -e valamilyen különleges dolgot, mi hiányzott a legjobban, miért volt jó otthon lenni, mit változtatott meg az életetekben ez az időszak, volt-e Bennetek félelem, sportoltatok-e, ... s ezen kívül bármi más, ami eszetekbe jut.

Legalább 20 mondatot írjatok. természetesen használhattok online szótárat, egyéb segítséget.

Határidő: 2020. június 22.

Jó munkát :)

June 3, 2020

Kedves tanulók, arra kérlek Titeket, hogy nézzétek át az eddigi leckéket, és pótoljátok lemaradásotokat. Aki eddig becsületesen dolgozott, nem kap új feladatot. Ismételje át az eddig tanultakat,és küldje el nekem 3 kedvenc ANGOL dalának címét és előadóját e-mailben, vagy messengeren :)

Szép napot.

May 27, 2020

Kedves tanulók, a mai feladatotok az, hogy készítsetek reklám plakátot egy nyári tábor népszerűsítésére. A reklám tartalmazza a következőket:

Tábor neve, időpont, napi program - sport, szórakozás, kézműveskedés, egyéb izgalmas aktivitás :), étkezések időpontjai, túrázás, és ezen kívül bármi, ami még eszetekbe jut. Reklám plakátotok legyen színes, képekkel, rajzzal tarkított. Dolgozhattok számítógépen és papíron is, aztán kérem a fényképet.

Határidő: June 6, 2020

Jó munkát.

May 20, 2020

Dear students, here are your exercise for today. Find time to do some exercise outside, too. Have fun!

Kedves tanulók, itt a mai feladat. Ha megcsináltátok, találjatok időt egy ksi sportolásra is odakint :) Ha szükséges, az előzőekben bemutatott szótárakat használjátok.

work_out.docx                                            work_out.pdf

Határidő: 2020. május 22.

 

May 13, 2020

Dear students, today we are going to revise the words, we have learnt. Do the wordsearch and the crosword.

revision_nouns_adjectives.docx                               revision_nouns_adjectives.pdf

Have fun.

Kedves tanulók, ma átismételjük a szavakat, melyeket az előző órán tanultunk. Csináljátok meg a szókeresőt és a keresztrejtvényt.

Jó szórakozást.

May 6, 2020

Dear Students, download your exercises here, please.

nouns_adjectives.docx                           nouns_adjectives.pdf

Here you can find the online dictionary:

https://szotar.lingea.hu/angol-magyar/head

Deadline: May 11, 2020

Have fun, have a nice day.

April 29, 2020

Dear students, listen to these songs and find second conditional sentences in them :) Write 3 for each song and then translate them.

Kedves tanulók, az előző leckénk a feltételes mondatokról szólt, de mivel még nem kaptam meg Tőletek (tisztelet a kivételnek) a jegyzeteket és az online gyakorlatok eredményeit, bánatomat dalban mondom el.. Három dalban.. Mindhárom tartalmaz feltételes mondatokat. Mindhárom dalból három-három feltételes összetett mondatot kell kiírnotok a füzetbe, és aztán lefordítani. (Nézzétek át újra a múlt órai jegyzetet. Olyan mondatokat keresünk, melyeknek az egyik felében szerepel az IF, a másikban pedig would vagy annak rövid formája 'd. (Jusson eszetekbe az is, hogy az if nem mindig az összetett mondat első felében van.)

Jó munkát.

April 22, 2020

Dear students, your next lesson is about Second Conditonal Sentences. Download the document, read it carefully, and do the online exercise.

second_conditional_1.docx                      second_conditional_1.pdf

Kedves tanulók, töltsétek le, és olvassátok el a jegyzetet. A címet és a zölddel bekeretezett részeket írjátok le a füzetbe. Ha ezzel készen vagytok, fényképen küldjétek el.

Az online feladatot gyakorlásra használjátok, azt is le tudjátok aztán fényképezni, vagy screenshotot készíteni róla és úgy elküldeni.

Second Conditional    - válaszaitokat a check-re kattintva tudjátok leellenőrizni.

Határidő: 2020. április 24. 15:00

April 15, 2020

Dear students, your next lesson is about irregular verbs. You can find it in this document. Look up the words in a dictionary and then learn them by heart. Do the wordsearch.

IRREGULAR_VERBS.pdf                        IRREGULAR_VERBS.docx              

             

Kedves gyerekek, a következő leckétek a rendhagyó igékkel kapcsolatos. A dokumentumban található rendhagyó igék táblázatát készítséteke la füzetbe, majd az első oszlopban található szavakat keressétek ki magyarul, és írjátok be. Végül tanuljátok meg az igéket. A szókeresőben a mobilotok segítségével tudjátok kiszínezni a megtalált szavakat. Tartsátok az ujjatokat hosszan a képen és töltsétek le, aztán ha megtaláltátok a szavakat, mentéstek el, és küldjétek azt is vissza.

Jó munkát és szép napot.

April 8, 2020

Dear students, I've made a little change in our lesson plan, because it's Easter coming. So let me show you what Easter means to British people. Click the link and do the exercises.

British_Easter_9B.docx                           British_Easter_9B.pdf

In the first exercise you watch this video:

Listen to it and decide whether the statements are true or false.

The next video is for the second exercise. Watch it and write the ingredients into you exercise books and trasnlate them.

Kedves tanulók, kicsit eltérünk a tervezett tananyagtól. Húsvét közeledik, kicsit ismerkedjetek meg azzal, ahogy Nagy-Britanniában látják ezt az ünnepet.

Az első videót az első feladat megoldásához kell megnézni. A hallottak, látottak alapján döntsétek el, hogy a  mondat közül melyik igaz, és melyik hamis.

A füzetbe csak a számozást és a megoldást kell írni, a mondatokat nem.

A második videót is nézzétek meg. Egy hagyományos brit finomság receptjét tartalmazza. Írjátok ki a hozzávalókat és fordítsátok le magyarra őket. Írjátok le tömören, hogyan készül ez a finomság.

Jó munkát és aztán kellemes Húsvéti ünnepeket.

April 1, 2020

Dear students, your fourth lesson is about revising would/wouldn't. Open the document below, write the exercises into your exercise books and send me a photo of it.

would.docx                 would.pdf

Deadline: April 3, 2020

Kedves tanulók, a negyedik órán a múltkori tananyagot fogjátok átismételni. Töltsétek le a dokumentumot. Az első feladatban szavakat találtok, amelyeket le kell fordítani. Aztán a második feladatban be kell helyettesíteni a would vagy a wouldn't kifejezést, és az odaillő igét ez első feladatból. Ha szükséges, használjatok online fordítót. Írjátok le a feladatokat a füzetbe. Ha elkészültetek, várom a fényképeket.

Határidő: 2020. április 3.

Jó munkát kívánok.

March 25, 2020

Dear students,

you find your third exercise in this document Body_art.docx. Read it carefully and write the exercises into your exercise books. Make a photo and send it to me, as ususal.

Kedves tanulók, a Body_art.docx dokumentumban találjátok a feladatokat. Olvassátok el figyelmesen, oldjátok meg, írjátok le a füzetbe, és küldjétek el a fényképet. Ha valaki ki tudja nyomtatni a feladatlapot, elég azt kidolgozni, aztán belerakni a füzetbe.

Köszönöm, szép napot.

March 19, 2020

Dear pupils,

your second lesson is to learn some new time expressions. Please revise in, on, at. Please find in a dictionary the meaning of after, before, until and then, and write it into your exercise books.

Then do this exercise Time expressions.

Do it as many times as it is needed to gain 11 points. Make a photo of it and send it to me.

Deadline: Friday, 14:00.

Kedves tanulók,

a következő órán átismétiltek az elöljárókat - in, on, at, és megtanultok valami újat is. Keressétek ki interneten, mit jelent a before, after, until és a then, majd írjátok be a füzetbe. Aztán a fenti linkre kattintva (Time expressions) csináljátok meg a feladatot annyiszor, ahányszor szükséges ahhoz, hogy hiba nélkül meglegyen. A Done -ra kattintva derül ki, mennyire voltatok ügyesek. Ha szükséges, használjatok online szótárat. Ha kész vagytok, kérem a fényképet a 4 szóról a füzetben, és a monitorról, hogy az online feladat sikerült.

Határidő: Péntek 14:00

March 17, 2020

Dear pupils,

your lesson for today is: Future Tense and First Conditional. Click on the links beloew and do the exercises online.

Future 1
Future 2

First Conditional

Kedves tanulók,

az első és második linkre klikkelve a jövő időt tudjátok átgyakorolni. Az első feladatban sorba kell rakni a szavakat, hogy a mondatok helyesek legyenek. A második feladatban meg kell keresni a hibát a mondatokba, és rákattintani. Ha úgy vélitek, hogy a mondat helyes, pipáljátok ki. 

A harmadik feladatban a feltételes mód átismétlésére kerül sor. Válasszátok ki a helyes megoldást. A füzetetekbe az első és a harmadik feladat kerüljön be. Fényképezzétek le a munkátokat és küldjétek el az e-mail címemre: sosikagnes.zsszombathyho@gmail.com

 

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Viktora Szombathyho s VJM - Szombathy Viktor Alapiskola
    Nám. Slobody 141
    98002, Jesenské
  • +421 x 047/5698425

Fotogaléria