Navigácia

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas.

Ing. Agneša Sósiková

June 17, 2020

Kedves Tanulók,

az utolsó előtti feladatotok az, hogy írjatok rövid beszámolót arról, hogyan éltétek meg a 2020. március 16-tól tartó időszakot.

Hogy sikerült Nektek alkalmazkodni az "online üzemmódhoz" a tanulással kapcsolatosan, mi tetszett, mi nem, mi volt nehéz.... mivel töltöttétek a szabadidőtöket, csináltatok -e valamilyen különleges dolgot, mi hiányzott a legjobban, miért volt jó otthon lenni, mit változtatott meg az életetekben ez az időszak, volt-e Bennetek félelem, sportoltatok-e, ... s ezen kívül bármi más, ami eszetekbe jut.

Legalább 20 mondatot írjatok. természetesen használhattok online szótárat, egyéb segítséget.

Határidő: 2020. június 22.

Jó munkát :)

 

June 3, 2020

Kedves tanulók, ezen a héten folytatjuk az olvasást angolból. Ismét egy hosszabb történettel fogtok dolgozni, viszont most jóval több feladatot kaptok, így alapos munkát kell a szöveggel végeznetek. A 80 nap alatt a Föld körül történet rövidített változatát fogjátok olvasni. Az olvasmány az alábbi linkre kattintva érhető el.

Around-the-World-in-Eighty-Days.pdf

Az olvasás élményén kívül remek segítségetekre lesz ennek a feladatnak az elvégzése abban, hogy ügyesen tudjatok szövegben eligazodni, szöveggel dolgozni, információt keresni, találni....... és még sorolhatnám. Szeretném, ha ezúttal IS önállóan dolgoznátok. Egy kis elszántsággal mindenki képes megoldani a feladatokat. Vegyük is sorra őket:

Before reading - itt csak a kép jelét és a megoldást kell leírni: Pl. b - balloon

6. oldal

1. feladat: igaz, vagy hamis - a modnat jelét és a T vagy F megállapítast kell csak leírni.

2. feladat: Össze kell kötni a nevet a megfelelő foglalkozással és képpel. Írjátok is le őket.

7. oldal

WORD WORK - össze kell kötni a mondatokat a megfelelő szóval. A mondat betűjelét és a hozzá kötött szót kell leírni.

GUESSWHAT - mi fog történni a következő részben? Írd le am ondat betűjelét és a megolkdást.

13. oldal

GUESS WHAT - Itt a teljes mondatokat kell leírni.

18. oldal READING CHECK - a mondat betűjelét s a hozzá tartozó megoldást kell leírni.

19. oldal

1 - leírni a kirakott szavakat

2 - leírni a megoldásokat

24. oldal

READING CHECK

-teljes monadtokat leírni

WORD WORK - megtalált szavakat leírni

25. oldal

az előző feladatban  megtalált szavakat behelyettesíteni a megfelelő helyre - füzetbe csak a megodást írni.

30. oldal READING CHECK - mondat betűjele, megoldás - elég csak a megoldás számát írni.

WORD WORK - mi a titkos szó (secret word)?

31. oldal GUESS WHAT - mi fog történni?

Mondat betűjele, megoldás száma.

38. oldal READING CHECK - sorba rakni és kle kell írni a mondatokat.

39. oldal

WORD WORK

kép jele, megoldás

Ezeket kérem szépen a füzetbe leírni és aztán fényképen elküldeni. Aki ki tudja nyomtatni, az dolgozhat egyenesen a kinyomtatott lapokra. 2020. június 8-ig kell megcsinálni a feladatokat a Before reading-től a 18. oldalig. A 19. oldaltól a 39. oldalon található feladatok megoldásait pedig 2020. június 15-ig várom.

Amelyik feladatot nem tüntettem fel itt, azt nem kötelező megcsinálni, de ha kedvetek van hozzá, bátran vágjatok bele azokba is. Ha valami nem világos, messengeren elértek.

Jó munkát :)

May 27, 2020

Kedves tanulók, a mai feladatotok az, hogy készítsetek reklám plakátot egy nyári tábor népszerűsítésére. A reklám tartalmazza a következőket:

Tábor neve, időpont, napi program - sport, szórakozás, kézműveskedés, egyéb izgalmas aktivitás :), étkezések időpontjai, túrázás, és ezen kívül bármi, ami még eszetekbe jut. Reklám plakátotok legyen színes, képekkel, rajzzal tarkított. Dolgozhattok számítógépen és papíron is, aztán kérem a fényképet.

Határidő June 6, 2020

Jó munkát.

May 20, 2020

Dear students, if you open the document, you will find a not very long story about a boy and a girl. In the second document you will find questions and tasks. Please, read the questions first and then the story. It will be easier for you this way. Do not be scared about the length of the story, it contains a lot of pictures :) Write your answers into your exercise books, or print the worksheet and fill in the answers. Send me the photos of your answers, please.

Kedves tanulók, az alábbi dokumentumban egy szokásosnál hosszabb, de nem végtelen történetet találtok egy fiőról és egy lányról. A második dokumentum kérdéseket és feladatokat tartalmaz, melyeket az olvasás után kell megválaszolnotok. Nem teesék megijedni, a 47 oldal valójában nagyon kevés, hosszú a bevezető, sok a kép, és a végén még szótár is van. Arra kérlek Titeket, hogy mielőtt nekifogtok olvasni, nézzétek meg a feladatsort, olvassátok el a kérdéseket, így könnyebb dolgotok lesz :) Az előző órákon használt szótárákat szükség esetén most is használhatjátok. A válaszaitokat írjátok be a füzetbe, vagy ha ki tudjátok nyomtatni a feladatlapot, abba is dolgozhattok.

The_Girl_with_Red_Hair.pdf                               questions.pdf

Jó szórakozást, jó munkát.

Deadline / Határidő: 2020. május 26.

May 13, 2020

Dear stundents, open the documents, and do the exercises. You have to draw a man based on the description and describe a woman based on a picture. Fin 6 other ways to say big, and 3 other ways to say small. If it is needed, use the online dictionaries presented in the previous lesson.

special_couple.docx                                 special_couple.pdf

Have fun :)

Kedves tanulók, nyissátok meg a dokumentumot és rajzoljátok le a férfit a leírás alapján. A szövegben keressétek meg a big szó további 6 verzióját, és a small szó kifejezésére is találtok 3 másik szót. Ha szükséges, használjátok az előző órán bemutatott online szótárakat. Fejezzétek be a szerelmes pár hölgy tagjának képét, majd készítsetek leírást (10-12 mondattal).

Ha ki tudjátok nyomtatni, dolgozzatok a paprírra. Amennyiben nem, a füzetbe kérem leírni a kikeresett szavakat, a rajzokat és a hölgy képének leírását.

Jó szórakozást.

May 6, 2020

Dear students, chceck the documents below for you exercises.

body_parts.docx                             body_parts.pdf

Learn to use the online dictionaries which you can find here:

https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/

https://szotar.lingea.hu/angol-magyar/head

Deadline: May 11, 2020

Have fun. I wish you a nice day.

April 29, 2020

Dear students,

1. Watch the videos below to revise what we have learnt about question tags. Which examples aren't involved in the videos?

2. Listen to this song. How many question tags are in it?

3. Let's see how do you know me :) Make 10 questions about things you think are true about me. Send me them via e-mail. I'll give you short answers. You don't have to write anything into your exercisebooks this time.

Kedves tanulók,

3 feladatot kaptok. Az első az, hogy nézzétek meg a videókat, melyek segítségével át tudjátok ismételni a Question tag-eket. Válaszoljatok arra a kérdésre, hogy a megtanult szabályok szerint mely példákkal nem foglalkozik a videó. Pl. nincs benne a can, stb.

A második feladatban hallgassátok meg a dalt, és állapítsátok meg, hányszor szerepel benne question tag és melyek azok.

A harmadik feladat arról szól, vajon mennyire ismertek engem. Állítsatok össze egy kérdéssort Question tag-ek segítségével. Olyan dolgokat írjatok, amit feltételeztek, vagy tudtok rólam. Pl. You like coffee, don't you? Egy már meg is van :), szóval már csak 9 kell.

Ezesetben semmit sem kell a  füzetbe írni. E-mailen kérem a választ az első és második kérdésre, valamint a 10 kérdést is. Szeretném, ha az e-mail teljes szövege angolul lenne. Legyen benne megszólítás, összekötő szöveg (pl. Kedves ...., az első kérdésre a válasz,..... A dalban ...... -szer szerepel question tag, Ezek a kérdéseim.... stb), elköszönés, "aláírás".

Akinek nincs lehetősége e-mailen kommunikálni, mindezt messengeren tegye.

JÓ munkát :)

April 22, 2020

Dear student, we have finally come to the last part of Question Tags. Download the worksheet and read it carefully. Then do the exercises.

Lesson_6___question_tags_volume3.docx                          Lesson_6___question_tags_volume3.pdf

Kedves tanulók, elértünk a Questin Tags témakör befejező, egyben legigényesebb részéhez is. Töltsétek le a feladasort, olvassátok át figyelmesen, és oldjátok meg a feladatokat.

Aki ki tudja nyomtatni, annak nem kell a füzetbe is leírni a mondatokat, csak belerakni a kidolgozott lapot.

Határidő: 2020. április 24. 15:00

April 15, 2020

Dear students, you find your next lesson in this document. Read it carefully and do the exercises.

Lesson_5___question_tags_volume2.docx                         Lesson_5___question_tags_volume2.pdf

Kedves gyerekek, a következő leckét ebben a dokumentumban találjátok. Olvassátok el figyelmesen az egészet, majd csináljátok meg a feladatokat.

Jó munkát és szép napot mindenkinek.

April 8, 2020

Dear students, I've made a little change in our lesson plan, because it's Easter coming. So let me show what Easter means to British people. Click the link and do the exercises.

British_Easter.docx                                        British_Easter.pdf

The video you have to watch to do the first exercise is this one:

 

The video for the second and third exercise is this one:

 

Do the exerices. You write only the answers into your exercisebooks. Not the whole sentences.

Kedves tanulók, kissé eltérünk a tervezett leckétől. Húsvét közeledtével kaptok egy kis ízelítőt abból, hogyan élik meg a Húsvét ünnepét Nagy-Britanniában. A fenti dokumetumban találjátok a feladatokat. Az első feladatot az első videó alapján kell megoldani - igaz vagy hamis az állítás.

A másik videó a második és harmadik feladathoz tartozik. Hallgassátok meg többször is. Mielőtt nekifogtok, olvassátok el az adott feladatban található mondatokat, úgy könnyebb lesz. A füzetbe csak a megoldásokat kell írni megszámozva. Aki ki tudja nyomtatni a feladatlapot, dolgozhat abba.

A dokumentumban található utolsó videó a hagyományos brit finomság receptjét mutatja be, ha van kedvetek, akár el is készíthetitek otthon a családdal.

Jó munkát és aztán kellemes Húsvéti ünnepeket :)

 

 

April 1, 2020

Dear students, your fourth lesson is something new, but I'm sure, you'll find it easy to learn. Please, download the document below, and read the instructions carefully. You have two choices  - if you can, print the document and do the exercises. If you cannot print it, just write it into your exercise books. Make a photo and send it via e-mail.

Lesson_4.docx                               Lesson_4.pdf

I wish you a very nice day.

Deadline: April 3, 2020

Kedves tanulók, a negyedik leckéteket a Lesson_4 dokumentumban találjátok. A tananyag új, de meggyőződésem, hogy ha odafigyeltek, meg tudjátok tanulni. Töltsétek le a dokumentumot. Amennyiben ki tudjátok nyomtatni, lehet egyenesen a feladatlapba dolgozni, valamint a bevezető szöveg és a mintamondatok kerüljenek bele a füzetbe is. Ha nincs módotok nyomtatásra, akkor a füzetbe kérem szépen kidolgozni a teljes anyagot. Bármelyik megoldást is választjátok, a fényképet kérem szokásos módon a mailemre.

Jó munkát, és csodaszép napot.

Határidő: 2020. április 3.

March 25, 2020

Dear students, your third esson is about revising the nouns and adjectives you practised in the second lesson. In your books you find on page 25 exercise 3b. Write it into your exercise books. If you don´t understand the sentences, you can use an online dictionary.

Read the story on page 26 at least twice. The second exercise is on page 27, 4a. These are useful expressions we used to learn by heart. You have to put the words into the correct order. You can use the story on page 26 for help. If you finished, translate the sentences using google translator. Learn the sentences by heart then do the online exercise to check yourself - Useful expressions.

Click on this link to practise the pronunciation - Pronunciation_useful_expfressions.m4a

Take a photo of both exercises and send them to my e-mail address.

Thank you.

Kedves tanulók,

a harmadik órán egy ismétlő feladat vár Rátok és egy kis újdonság. Az ismétlő feladatban (25.o./ 3b) a mondatokba ki kell tölteni valamelyik kifejezést az előző órán átgyakorlolt táblázatból. Több lehetséges megoldás is van némelyiknél, értelmezzétek a mondatokat kitöltés előtt. Ha valamit nem érteketek, használjatok online szótárat, pl. SZÓTÁR.

A következő feladathoz olvasni is kell ám. A 26. oldalon olvassátok el a story-t legalább kétszer, majd oldjátok meg a 27. oldalon a 4a feladatot. Írjátok le a füzetbe. Ha ezzel készen vagytok a fenti linken (Useful expressions) át tudjátok gyakorolni. A mondatok lefordításához használjatok Google translatort - a fordítást is írjátok le a füzetbe. Kipróbáltam, 5 mondatot teljesen jól fordít le, kivéve a 4-es és a 7-es. A 4-es helyesen: Mindegyik elég gyenge. A 7-es helyesen - Még el sem kezdtem. A fordítás után a mondatokat tanuljátok meg fejből.

A következő linkre klikkelve gyakorolhatjátok a kiejtést - Pronunciation_useful_expfressions.m4a

A füzetbe került feladatokról kérem a fényképet az e-mail címemre.

Köszönöm,szép napot mindekinek.

March 19, 2020

Dear students, your second lesson is about revising vocabulary and how do we make adjectives from nouns.

Please, revise the chart you have in your exercies books, containing nouns and adjectives such as: danger - dangerous. After that, please click on the link Pronunciation and practise it. Compare the pronunciation of the words in UK and US and find at least 2 words, that are pronunciated in the same way, and 2 words, that are pronuciated differently. Write them into your exercise books. Make a photo and send it to me until Friday, 14:00. Thank you :)

Kedves tanulók, a második feladatotok átismétleni (megtanulni) a szavakat, melyeket táblázatba foglaltunk legutóbb - pl. danger - dangerous. Ezután klikkeljetek a Pronunciation linkre és minden szó kiejtését gyakoroljátok át. Hasonlítsátok össze az UK - azaz brit, és az US - azaz amerikai kiejtést. Találjatok legalább 2 szót, melyet ugyanúgy ejtenek ki, és 2 olyat, amelyet másképp. Ezek kerüljenek be a füzetekbe is. Fénykép és küldés, mint az első feladatnál. Határidő: Péntek 14:00.

A Pronunciation linkre kattintva ez az oldal fog megjelenni, a keresendő szavakat a fehér mezőbe (search English) gépeljétek be. A szavak kiejtése a kis hangszóróra való klikkelés után hangzik el.

 

March 17, 2020

Dear pupils,

your lesson for today is revision of the present perfect and past simple tense.

Click on the links below and do the exrecises online.

Questions and Answers
Present Perfect and Past Simple

​​​https://elt.oup.com/student/project/level4/unit02/grammar/exercise2?cc=global&selLanguage=en
For and Since

https://elt.oup.com/student/project/level4/unit02/grammar/exercise3?cc=global&selLanguage=en

Kedves Gyerekek,

a mai leckétek a present perfect és az egyszerű műlt idő átismétlése.

Klikkeljetek a linkekre és oldjátok meg a feladatot online.

A füzetetekbe a 2-es és a 3-as feladat kerüljön be helyesen megoldva. Ha elkészültetek, fényképezzétek le a füzetet, és küldjétek el az e-mail címemre: sosikagnes.zsszombathyho@gmail.com

Jó tanulást és szép napot kívánok.

 

 

 

 

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Viktora Szombathyho s VJM - Szombathy Viktor Alapiskola
    Nám. Slobody 141
    98002, Jesenské
  • +421 x 047/5698425

Fotogaléria