Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas.
  • Vitorlás tábor ⛵️

    Schwert, boom, fock... Ezekkel és hasonló vitorlás szakkifejezésekkel ismerkedhetett meg 7 szerencsés tanulónk, akik egy hetes vitorlás táborban vettek részt a Mályi tónál. Szikrázó napsütés, közepesen erős szél, fülig érő mosoly az arcokon jellemezte azokat a napokat, amelyeket kárpátalji és erdélyi barátainkkal tölthettünk el, hogy elsajátíthassuk a vitorlázás minden csínját-bínját.

    Nagyon nagy köszönet érte a Rákóczi Szövetségnek és a Deboti Vitorlás SE-nek. Köszönjük!

  • Petőfi Sándor és Gömör, Nógrád – 16. pedagógiai projektnap Tornalján

    Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját ünnepelve gyűlt össze 20 iskola lelkes kis csoportja Gömörből és Nógrádból, hogy bemutassák munkájuk gyümölcsét. Érdekes, ötletes előadásaikkal tárták elénk a költő e vidékkel való kapcsolatát. Iskolánk 6.A osztályos tanulói is kellő izgalommal, lelkesedéssel álltak helyt a színpadon.

     

    „Hol a szabadság, ott van a haza.” – Petőfi Sándor

  • Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny országos döntő

    „A mese a bölcsesség tükre, amelyben a gyermek és a felnőtt együtt fedezhetik fel az élet igazságait.”

     

    Az idén 13. alkalommal került megrendezésre az Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny. A verseny igen nagy népszerűségnek örvend, hiszen az elődöntők során országszerte 470 tanuló kapcsolódott be. Az országos döntőre Gombaszögön került sor, ahová a legjobb 70 mesemondó kapott meghívást. Iskolánkat Maksi Petra /2.A/ és Danyi Tünde /8.A/ képviselte. A zsűri mindkettőjük teljesítményét ezüst sávval jutalmazta.

    Gratulálunk lányok, csak így tovább!

  • Száll a rege várról várra…

    Iskolánk névadója, Szombathy Viktor méltán híres alkotása a Száll a rege várról várra. Ezen néven szerveztük meg idén is a már-már hagyományosnak mondható irodalmi-honismereti vetélkedőnket. Ebben az évben intézményünk tanulóin kívül Várgedéről és Bátkából is érkeztek csapatok, akik játékos formában mérkőztek meg egymással.

    A jó hangulatú vetélkedő sok nevetéssel, barátkozással és ismeretek bővítésével ért véget.

    Köszönjük a részvételt valamennyi tanulónak és kísérő pedagógusnak.

    Szálljon a rege továbbra is várról várra, faluról falura és még tovább! Vigye a hírét vetélkedőnknek! Jövőre pedig ismét várjuk a régi és új csapatokat egy vidám és sokszínű megmérettetésre!

    Az idei vetélkedő a következő eredménnyel zárult:

    1. hely: A Hős Páros J. A. /Feled – 5.A osztály/

    2. hely: 8.B csapata /Várgede/

    3. hely: Verhetetlenek /Bátka/

     

    Gratulálunk valamennyi versenyzőnek!

  • Felvidék Petőfi nyomában 200 tanulmányi út

    2023. június 8-án intézményünk 10 tanulója 1 pedagógussal csatlakozott a Felvidék Petőfi

    nyomában 200 tanulmányi út programhoz, ahol néhány környező iskolával karöltve elindult,

    hogy felfedezze Petőfi Sándor a nép felé nyitásának oldalát.

    Az esemény effektív jellegének köszönhetően a fürkésző kicsiny nebulóink a balassagyarmati

    székhelyű Palóc Múzeumban felállított sokszínű interaktív foglakozáson keresztül

    elmélyíthették ismereteiket a témában, avagy betekintést nyerhettek a költő népiesség és népi

    kultuszt képviselő vonalába.

     

    …a népköltészet az igazi költészet.

    Legyünk rajta, hogy ezt tegyük uralkodóvá.”

  • Katedra Irodalomverseny - döntő

    Június 2-án zajlott Nyitrán a Katedra Irodalomverseny országos döntője, melyen iskolánkat Molnár Virág Lilla, Singlár Máté és Tóth Balázs 9.A osztályos tanulók képviselték. A megmérettetést olvasással telt órák sora, és gyakorlással eltöltött hosszú délutánok előzték meg. A kitartó és áldozatos munka gyümölcse beérett, ugyanis csapatunk ezen a rangos versenyen a 3. helyen végzett.

    Szívből gratulálunk, és nagyon büszkék vagyunk Rátok! :)

  • Területi labdarúgó torna

    Június 7-én, szerdán az MŠK Rimaszombat stadionjában zajlott a rimaszombati járás általános iskoláinak területi labdarúgó tornája. 16 iskola, 4 csoportban, 4 futballpályán mérkőzött meg egymással. Csapatunk 3 győzelemmel könnyedén jutott tovább csoportjából, majd a negyeddöntőben 1-0-ás eredménnyel maradt alul ellenfelével szemben. Gratulálunk csapatunknak, akik így a legjobb nyolc csapat között végeztek.

    Csapatunk tagjai a következők:

    Radics Kálmán, Bőd Ákos, Vincze Zalán, Lakatos István, Váradi Dominik, Kárász Kevin, Mogyoródi Ottó, Bari Róbert, Nagy Dániel

  • 47. Duna Menti Tavasz

    "A jó cselekedet nem vész el, egyszer visszatér hozzád."- mint a pelikánmadár visszaszáll.

    A 47. Duna Menti Tavaszon iskolánk Meseláda bábcsoportja A pelikánmadár című előadásáért gyémántsávos minősítést kapott.

    A kitartó, becsületes munkáért méltó elismerés.

  • Koncert

    Május 30-án iskolánk tanulói egy csodálatos koncerten vehettek részt. Vadkerti Imre, Zsapka Attila és Sipos Dávid megzenésített versfeldolgozásaival ismét elvarázsolták tanulóinkat.

    Köszönjük a felejthetetlen élményt!  😊

  • Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny - regionális forduló

    Az Ipolyi Arnold Népmesemondó Verseny regionális fordulójára május 9-én került sor Bátkában.

    Tanulóink és felkészítő pedagógusaink szorgos munkája ezúttal is megtérült. Arany sávval továbbjutó két tanulónk pedig júniusban az országos fordulón képviselhetik iskolánkat.

    1.kategória:

    Arany sáv: Maksi Petra

    Ezüst sáv: Imrecze Balázs

    Bronz sáv: Béres Márton és Bohó László

     

    2.kategória:

    Ezüst sáv: Bari Adrián

    Bronz sáv: Botos József és Harkály Szofia

     

    3. kategória:

    Arany sáv: Danyi Tünde

    Bronz sáv: Kárász Zoltán

     

    Szívből gratulálunk valamennyi versenyzőnknek!

  • Petőfi 200

    „Ej mi a kő tyúkanyó kend, a szobában lakik itt bent?”

    „Tüzesen süt le a nyári nap sugára”

    „Itt van az ősz, itt van újra”

    „Szabadság, szerelem e kettő kell nekem.”

     

    Tudjátok kinek a tollából származnak ezek az idézetek? Van, ki e nevet nem ismeri?

    Biztos sokan rájöttetek, hogy Petőfi Sándort idéztük. A pénteki napot neki szenteltük, mert Petőfi 200 emlékévet ünneplünk. 200 évvel ezelőtt született híres költőnk, aki bejárta a mi kis vidékünket is. 

    A tanulók feladatokon keresztül elevenítették fel ismereteiket, de hogy az órák közötti szünetben se unatkozzanak, így a folyosón is feladatok vártak a diákokra. 

    Reméljük, hogy tetszettek a feladatok, és örömmel fogadtátok Petőfit. 

  • Az Édesanyákat köszöntöttük 🌷❤️

    Május az év legszebb hónapja. Az újra éledő természet színpompás csodái mellett ebben a hónapban ünnepeljük a szívünkhöz legközelebb állókat: az édesanyákat.

    Iskolánk alsó- és felső tagozatos tanulói nagyszabású kultúrműsorral állítottak emléket valamennyi édesanyának és nagymamának. A sokszor vicces, gyakran pedig megható jelenetek könnyeket csaltak a nézők szemébe.

    A nagyszerűen sikerült délután végén a gyerekek élményekkel gazdagodva tértek haza szüleikkel.

    Reméljük, hogy a műsor ideje alatt átélt pillanatok hangulata sokáig megmarad a gyermekek és szüleik szívében. Hiszen minden nap lehet anyák napja. 😊

  • Értesítés

    Értesítjük a kedves Szülőket, hogy 2023. május 19-én az iskolai konyha áramszünet miatt nem üzemel.

    Tisztelettel

    A Szombathy Viktor Alapiskola vezetősége

  • Körzeti kispályás labdarúgó torna ⚽️🏆

    2023. május 15-én, hétfőn Nyústyán találkoztak a körzeti iskolák csapatai: P. K. Hostinský Alapiskola /Rimaszombat/, I. Krasko Gimnázium /Rimaszombat/, Klokočova Alapiskola /Nyústya/, Janko Francisci-Rimavský Alapiskola /Nyústya/, Szombathy V. Alapiskola /Feled/. 

    Nagyon színvonalas, izgalmas és sportszerű mérkőzéseket játszottak a csapatok. Büszkén, élményekkel gazdagodva egy 2. helyezéssel tértek haza tanulóink.

    Iskolánkat képviselték: Pelle Olivér, Tóth Ábel, Lakatos István, Vincze Zalán, Kárász Kevin, Bari Róbert, Mogyoródi Ottó és Nagy Dániel.

  • Petőfi 200 rovással

    A Karolina Katolikus Általános Iskola által meghirdetett Rovásírás pályázathoz tanulóink serege örömmel csatlakozott. Ügyes kézmozdulatokkal rótták a szögletes jeleket, melyek Petőfi Sándor Szeptember végén, illetve a Csatadal című költeményét rejtette. Nem kevésbé csodálatos illusztrációk díszítették a pályamunkákat.

    A tüneményes alkotások szerzői közül Fejes Bíborka 9. A osztályos tanuló a II. helyezés boldog tulajdonosa.

    Szívből gratulálunk minden kicsiny rovónak is!

  • Labdarúgásban is eredményesek vagyunk

    Iskolánk 5., 6. és 7. osztályos tanulói május 4-én kispályás labdarúgó tornán vettek részt. Első mérkőzésükön a bátki alapiskola tanulóit győzték le 4:1-es arányban. Következő mérkőzésükön meggyőző fölénnyel 10:2-es eredménnyel múlták felül a rimaszécsi alapiskola csapatát. Kiélezett mérkőzést hozott az utolsó döntő küzdelem, amelyen csapatunk 3:2-es eredménnyel győzte le a feledi J. Jesenský Alapiskola tanulóit. Gratulálunk a fiúknak, és sok sikert kívánunk nekik a körzeti fordulóra!

  • Hungarikum vetélkedő - döntő

    Április 26-án és 27-én került megrendezésre a lakiteleki Népfőiskolán az alap- és középiskolák számára meghirdetett Értékek, kincsek, hagyományok a Kárpát- medencében című hungarikum vetélkedő döntője. A több száz jelentkező közül a döntőbe a legjobb 16 csapat jutott.  Iskolánkat Fejes Bíborka, Molnár Virág Lilla és Singár Máté, vagyis a Jó palócok csapata képviselte, Zagyi Beáta tanító néni vezetésével. A verseny során diákjaink a környékbeli falvak kiemelkedő természeti, épített és kulturális örökségeit mutatták be, valamint számot adtak tudásukról a hungarikumok világából is.

    A szakmai zsűri döntése alapján iskolánk csapata ezen a nívós versenyen az előkelő 2. helyet szerezte meg. A csapat tagjainak szívből gratulálunk! Nagyon büszkék vagyunk Rátok! Hasonló sikereket kívánunk a továbbiakban is!

  • Dobré slovo - országos verseny

    Komáromban 2023. április 26-án a Selye János Gimnáziumban 24. alkalommal került megrendezésre a Dobré slovo - Jó szó szlovák szavalóverseny. Az idén először sikerült eljutnunk erre a rangos megmérettetésre. Iskolánkat Rajkovics Alexandra képviselte, aki 4. helyezést ért el.

    Alexandrának szívből gratulálunk, méltón lehetünk rá nagyon büszkék!

  • Poznaj slovenskú reč

    Április 19-én iskolánkat két tanuló képviselte Rimaszombatban a kerületi fordulóban, amelyet idén a rimaszombati Szabadidőközpont szervezett meg. Az első kategóriában a 4.A osztályos Borbás Dávid, a második kategóriában a 9.A osztályos Fejes Bíborka versenyzett. Az idén nem sikerült helyezést elérniük, ennek ellenére mi mindkettőjükre nagyon büszkék vagyunk.

    Köszönjük a kitartást és ne feledjük: a részvétel a fontos, a megmérettetés!

  • Dobré slovo szlovák szavalóverseny

    Április 18-án került megrendezésre Tornalján a tornaljai Szabadidőközpont szervezésében a Dobré slovo szlovák szavalóverseny kerületi fordulója. Iskolánkat a 9.A osztályos Rajkovics Alexandra képviselte, aki továbbjutott az országos versenyre.

    Alexandrának szívből gratulálunk, nagyon büszkék vagyunk rá!

    Az országos versenyre április 26-án kerül sor Komáromban. További sok sikert kívánunk!

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Viktora Szombathyho s VJM - Szombathy Viktor Alapiskola Námestie Slobody 141 Jesenské - Feled
    Nám. Slobody 141
    98002, Jesenské
  • +421 x 047/5698425

Fotogaléria