Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed venenatis mollis lac us a egestas.
  • Jó pihenést!❄☃️

  • Karácsonyváró napok az iskolában

    🎄A Karácsonyt megelőző napokban, szívünkben megszületik a békesség, lelkünkben a nyugalom és ezt az ünnepet az emlékezés, az együttlét élménye, a boldogság érzése különbözteti meg a hétköznapoktól. Iskolánk ezen napjai is rendhagyó módon különböztek a többitől.

    A csütörtöki napon a feledi Kultúrközpontban karácsonyi műsorral készültek kicsik és nagyok. Verssel, énekekkel, tánccal, hagyományőrző betlehemezéssel és megható jelenettel hozták el számunkra a Karácsony🎄 varázsát.

    A pénteki nap szintén különlegesen telt iskolánk falai közt. A folyosókat karácsonyi dallamok, karácsonyi illatok járták át. A diákok a frissen megjelenő iskolaújság karácsonyi tematikájú lapjait olvasgatták, szebbnél-szebb díszeket alkottak, és élvezték a közös programokat. Szemükben csillogott a boldogság és az izgatottság.

    🎄Őrizzünk meg ezekből a megható és ünnepi pillanatokból morzsákat az eljövendő év hétköznapjaira.

  • Betlehemezés

    Karácsony varázslatos ünnepéhez közeledve az ember szíve fokozatosan öltözik díszbe. Ahogy a fenyőfára apránként aggatjuk a csillogó gömböket, színes figurákat, úgy telik a szívünk is az ünnepre hangolódással. Ötödikes tanulóink idén is útra keltek, hogy a szeretet ünnepének valódi üzenetét, kis Jézus születésének csodáját felidézzék. A betlehemes menet először a feledi kultúrházban lépett fel iskolánk tanulói előtt, majd a községházán, végül a Nostalgia Étterem szíves vendéglátását élvezhettük.

    Ezúton is köszönjük az 5.A osztály tanulóinak, az őket felkészítő pedagógusainknak, valamint minden kedves szülőnek, akik munkájukkal hozzájárultak, hogy ez a betlehemes műsor megvalósulhatott!

    Kívánjuk, hogy a Szeretet lángja mindannyiunk szívében otthonra találjon! Áldott ünnepeket! 🙏🎄

  • Szembenéztünk a függőséggel

    Iskolánkba ellátogatott az A-klub központból Káli Kristián úr, aki a nyolcadikos és a kilencedikes tanulóknak tartott egy tanulságos előadást a függőségekről, a hatásairól és következményeiről. Köszönjük az előadónak, hogy tanulóinknak beszélt a függőség veszélyeiről, ezzel is felhíva a figyelmet az illegális és legális szerek,a számítógépes játékok és a mobiltelefon káros hatásaira. Köszönjük az érdekes, hasznos előadást!

  • Karácsonyi Gálaműsor és vásár

    Karácsonyi gálaműsor és vásár 2023

    Már hetek óta izgalom, készülődés, várakozás telepedett iskolánk gyermekeire, pedagógusaira, akik a Karácsony csodájának átadására készülődtek.December 8-án útra kélt a csoda.  Alsó tagozatos tanulóink énekkarának tiszta dallamai zengték be a feledi Kultúrközpont termét, s férkőztek szívébe a közönségnek. „Nagymazsorettjeink“ a szépség különböző formáit öntötték egységes kompozícióba, mutatták be a zene és a tánc összhangját. Mindenki elgondolkodhatott, fösvénységben, vagy nyitott szívvel, önző módon, vagy szeretetben éli le életét. A döntés csak rajtunk múlik. Erről szólt a Kis karácsonyi ének című jelent, melyet a kilencedik évfolyam tanulói vittek színpadra. Könnyek csillantak a szemekben......

  • Mikulásvonat - Lillafüred

    🎅Mikulásvonat Lillafüred🚂

    2023. december 6-án iskolánk alsó tagozatos tanulói Miskolcra látogattak, ahonnan  mikulásvonattal utaztak Lillafüredre a mesebirodalomba és a  Mikuláshoz. Lillafüreden a Mikulás várt rájuk sok-sok mesefigurával karöltve. A gyerekek felejthetetlen élményekkel tértek haza. Meséljenek a képek...☃️❄

  • Mikulás az iskolában

    🎅Itt van már a Télapó,Tele van a zsákja,Mosolyog az arcaÖrömünket látva.❄☃️

    Szánon érkezett, friss havon osonva...Immár hagyománnyá vált iskolánkon a Mikulás várás. Idén is meglátogatott minket a nagyszakállú! A diákok osztályonként szebbnél-szebb énekekkel, versikékkel köszöntötték a Mikulást, aki csupa finomsággal ajándékozta meg őket. Teli volt a zsákja. Mindenkinek jutott bőven cukorka, csokoládé s főleg szeretet.🎅

  • Száll a rege várról várra vetélkedő

    Szombathy Viktor emlékét iskolánk számos módon igyekszik életben tartani, de mind közül talán a legjelentősebb esemény a Száll a rege várról várra címen megrendezésre kerülő irodalmi-honismereti vetélkedő.

    Idei felhívásunkra 6 külsős iskola 3-3 fős csapata jelentkezett. Érkeztek tanulók Almágyból, Bátkából, Gesztetéből, Várgedéről, sőt Rimaszombatból is a Tompa Mihály Alapiskolából és a Tompa Mihály Református Gimnáziumból is.

    A versenyzőknek hat vármondából kellett készülniük. A feladatok között volt bingózás, eszperente szöveg, dramatizálás, activity, villámkérdések, puzzle, memóriájáték, és még sorolhatnánk, hány féle módon mutathatták meg versenyzőink rátermettségüket.

    A vetélkedőről senki sem távozott üres kézzel, a legügyesebb csapatok tanulói pedig tárgyi jutalomban is részesültek.

    Iskolánkat a 6.A osztály képviselte 2 csapattal.

    A helyezettek pedig a következő iskolák tanulói lettek:

    1.      hely: Tompa Mihály Református Gimnázium

    2.      hely: Szombathy Viktor Alapiskola

    3.      hely: Gesztetei Alapiskola

    Köszönjük a versenyzőknek, hogy elfogadták meghívásunkat!

    Szívből gratulálunk valamennyi résztvevőnek! 

  • Dobré slovo

    November 29-én került megrendezésre a Dobré slovo – szlovák szavalóverseny járási fordulója. Iskolánkat nyolc tanuló képviselte. Szavalóink helytálltak és szépen előadták verseiket, prózáikat. A szakmai zsűri  a szövegválasztást, a kiejtést, a hangsúlyozást, valamint az előadás összhatását értékelte.  Tanulónk, Spevák Bettina /8.A/, a negyedik kategóriában a 3.helyet szerezte meg.  

    Szívből gratulálunk neki, és a többi résztvevőnek.

  • Várlátogatás Füleken

    A Szombathy Viktor Napok keretein belül iskolánk 5.A és 6.A osztályos diákjai a füleki várba látogattak el. A kirándulást a vármonda alapos áttanulmányozása előzte meg. A vár hatalmas kőfalai között megelevenedett számunkra Falkos lovag már ismert története, valamint rengeteg új ismerettel gazdagodtunk a várat illetően az őskortól egészen napjainkig. A legfelső emeleten egy számunkra kedves költő, Petőfi kiállítását is megtekintettük, aki Losoncra menvén szintén átutazott Füleken, s keserűen tekintett fel a romos várra. A vár öt szintjének végigjárása után megcsodáltuk a kilátást a magasból, majd kicsit megpihentünk a vár udvarán.  A Füleken eltöltött pár óra gyorsan elröppent, s mi kellemesen elfáradva tértünk haza.

  • Angol olimpiász

    2023. november 27-én (hétfőn) ismét megrendezésre került iskolánkban az Angol olimipiász verseny. 48 tanuló 2 kategóriában mérte össze tudását.

    Az 5-7. évfolyamok az 1A kategóriában, míg a 8-9. évfolyamok az 1B kategóriában.

    A versenyen írásban és szóban is kellett teljesíteniük a diákoknak.

    Nehéz volt dönteni a sok jó képességű tanuló között, de végül a következő tanulók jutottak tovább:

     

    1A kategória:

    1.  Helyezett megosztva Kováč Marián (5.B) és Rácz Vivien (7.B)

    2. Helyezett - Balog Csenge (5.B)

    3.  Helyezett - Lakatos Kinga (5.A)

     

    1B kategória:

    1. helyezett - Kováč Vivien (8.A)

    2. helyezett - Balog Ibolya (8.A)

    3. helyezett -Šaranko Dani (8.A)

     

    A nyerteseknek és a versenyen részt vett diákoknak gratulálunk!

  • Regionális Diáktalálkozó

    November 16-án iskolánk 9.A osztályos tanulói részt vettek a rimaszombati Tompa Mihály Református Gimnázium által szervezett Regionális Diáknapon. A nap folyamán diákjaink számos szórakoztató feladatot oldottak meg, valamint lehetőségük nyílt iskolánkat bemutatni, és a környékbeli iskolák 9.-es tanulóival megismerkedni. A délelőttöt Mihályi Péter pszichológus elgondolkodtató feladataival zártuk. Köszönjük, hogy e tartalmas délelőtt részesei lehettünk.

  • Dobré slovo

    2023.november 14-én került megrendezésre a Dobré slovo szavalóverseny iskolai fordulója. A versenyen 15  felső tagozatos tanuló vett részt négy kategóriában: Radics Alexandra, Varga Máté Péter, Pelle Olivér, Barta Boglárka, Bódi Boglárka, Jano Kristina, Harkály Sofia, Pál Bianka, Bettes Bianka, Spevák Bettina, Bohó Jessica, Danyi Tünde, Lakatos Rebeka, Máté Anna Viktória és Ruszó Erika.

    A járási fordulóra a következő tanulók jutottak tovább:

    I. kategória:

    1. Harkály Sofia /7.A/

    2. Varga Máté Péter /6.A/

    3. Pál Bianka /7.A/

    II. kategória:

    1. Bódi Boglárka /7.A/
    2. Pelle Olivér /6.A/

    III. kategória:

    2.Bohó Jessica /9.A/

    3.Danyi Tünde /9.A/

    IV. kategória

    1. Spevák Bettina /8.A/

    Köszönjük a tanulóknak az eredményes munkát és a jövőben további sok sikert kívánunk.

  • GÖMÖRI HAGYOMÁNYOK HETE

    "A népdal szívből fakad és szívhez ér..."

    A sokadik alkalommal megrendezett Gömöri Hagyományok Hetének november hó 16. napján népdaltól zengett iskolánk alsó tagozata. Gömör déli vidékének iskoláiból érkeztek hozzánk aranytorkú gyerekek, akik a múlt dallamait szólaltatták meg, adták át a ma nemzedékének. A vidámság, a szeretet és az összetartozás érzését vittük el magunkkal mindannyian.

  • Értesítés az alsó tagozatos tanulók igazgatói szabadnapjáról

    Értesítjük a Kedves Szülőket és Tanulókat, hogy 2023. november 16-án, csütörtökön, az alsó tagozatos tanulók számára (1.A, 1.B, 2.A, 2.B, 3.A, 3.B, 4.S, 4.M) a Szombathy Viktor Alapiskola igazgatósága igazgatói szabadnapot rendel el.

    Megértésüket köszönjük.

  • 📡FIZIKA másként💡

    A „Gördülő Energia” program keretén belül látványos s egyben érdekes kísérletekkel találkozhattak diákjaink. A vidám, szórakoztató, attraktív előadást tágra nyílt szemek kísérték végig, s nem állt távol tőlük egy-egy kísérlethez való csatlakozás sem. Elképesztő látvány volt a nitrogén működése forró víz találkozásával, vagy a hélium belélegzése utáni magas hang képződése. S nem utolsó sorban egy Tesla-transzformátorral felerősített AC/DC számot is meghallgathattunk, melyet a tanár úr gitáron szólaltatott meg.

    Tóth Pál, szentendrei fizika-matematika szakos pedagógus baráti közelséggel mesélt Nikola Tesla életéről is, munkásságáról, avagy Edisonnal való kapcsolatáról.

    Az interaktív fizikaóra minden jelenlévő diákja részese lehetett egy olyan világ szegmensének, mely valójában életünk mindennapi része

  • 🎃Töklevél🍂

    Az 1.A osztályos tanulók a nagyszülőket köszöntötték az "idősek hónapja" alkalmából. A köszöntés után egy kis bemelegítést tartottunk, hogy a tökfaragás zökkenőmentes legyen.  Elmondhatjuk, hogy TÖK jó délutánunk volt, ugyanis mindenki arcáról boldogság áramlott.

  • Író-olvasó találkozó

    Iskolánk idén immár második alkalommal szervezett író-olvasó találkozót, melynek célja közelebb hozni az irodalmat a mai fiatalokhoz. Idei meghívott vendégünk Laboda Róbert volt, aki a „slam poetry” felvidéki meghonosítója. Emellett költő, tanár, rendező és dalszövegíró.

    A rendhagyó irodalomórán három eddig megjelent kötetéből mutatott be szövegrészleteket. Őszintén beszélt saját művészi pályájáról, illetve arról, hogy az élete eseményei feldolgozásában miként segítette őt az írás.

    A tanulók nagy érdeklődéssel fogadták az előadást. Egyszerre volt szórakoztató és inspiráló.

    Köszönjük Robinak, hogy ellátogatott iskolánkba, és további sikereket kívánunk!

  • "Az ősz kincsei" - projekt

    Méghogy az ősz az elmúlás szimbóluma! Amikor tobzódik a természet a színekben, mi pedig nem tudunk betelni az aranysárgával, a gesztenyebarnával, a sütőtökkrémleves színével, a bordó millió árnyalatával. A leghíresebb festőművészek sem képesek mindezt visszaadni festővásznaikon.

    Az alsó tagozatos tanulók “az Ősz kincseit” megelevenítették dalocskában, őszi kollázsokban, mesékben és interaktív feladatokban.  Ezen a napon került kiértékelésre a papírsárkánykészítő verseny is. Ötletes munkák készültek.

  • Fújtak, fújtak őszi szelek, lehullottak a levelek......

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Viktora Szombathyho s VJM - Szombathy Viktor Alapiskola Námestie Slobody 141 Jesenské - Feled
    Nám. Slobody 141
    98002, Jesenské
  • +421 x 047/5698425

Fotogaléria